fbpx

PlayStation 5 tuleb, selles pole kahtlustki.  Antud nädalal jagas nii praeguse kui ka tulevase Sony konsooli peaarhitekt Mark Cerny erinevaid detaile nende järgmise mängumasina kohta. Tunduvalt põnevam on aga see, mis meie poolt palavalt armastatud Knack seeria looja poolt ütlemata jäi!

Olgugi, et kõik, mis internetti jõuab, pole tõsi, on üks teatud Pastebin.com lehelt avastatud tekstikogum äärmiselt huvitav. Mullu detsembris avaldatud  postitust pärineb väidetavalt väikese stuudio arendajalt, kelle firma on tol hetkel 8 kuud aidanud AAA kompaniil ühte PlayStation 5 mängu luua. Sellega seoses on nimetatud kodanikul (taaskord – eeldatavalt) olnud ligipääs Sony järgmisele konsoolile ning sellega seonduvatele faktidele.

Põhjus, miks antud postitus tavapärasest virtuaalsest trükimustast rohkem tähelepanu väärib, on lihtne – möödunud aastal ilmunud tekstis on välja toodud andmed, mis laiema massi jaoks avaldusid alles paari päeva eest! Selle hulka kuuluvad asjaolu, et PlayStation 5 protsessor hakkab kasutama AMD kiibistikku, mis baseerub kolmanda generatsiooni Ryzen Zen 2 arhitektuuril ning omab kaheksat tuuma, mille sisse on omakorda integreeritud ka 3D-heli tugi; 8K resolutsiooni tugi; tagasiühilduvus PlayStation 4 mängudele; ning fakt, et konsooli graafikakaart toetab kiirtejälitus (ray tracing) süsteemi, mille jaoks on kasutatud kohandatud varianti Radeon Navi perekonna videokaardist.

Mida aga Mark Cerny meile  ei rääkinud? Järgnevalt mõned huvitavad infokillud, mis anonüümse arendaja Pastebin postitusse peidetud on:

  • Konsooliga tuleb kaasa uus Dualshock 5 pult, mille sisse on PSVR ühilduvuse tarbeks peidetud ka teatud sorti kaamera.
  • PlayStation 5 ilmub kas 2020. aasta märtsis või novembris (konkreetset otsust pole veel vastu võetud)
  • Lisaks PS Plusile hakatakse pakkuma ka PS Plus Premium nime kandvat teenust, mis annab juurdepääsu erinevatele varajase ligipääsu mängudele ning võimaluse luua teatud teostele privaatservereid)
  • 2020. aastal on plaanis turule tuua ka praegusest võimsam ning vähem juhtmeid omav PlayStation VR 2 (hind jääb kuskile 250 dollari kanti)
  • PlayStation 5 hakkab maksma umbes 499 dollarit (445€), mis tähendab, et Sony kaotab iga konsooli pealt umbes 100 dollarit (88€)
  • PlayStation 5 eksklusiivmängud on: Gran Turismo 7 (VR toega), PUBG Remaster (4K resolutsiooni toega), Ghost of Tsushima Remaster, The Last of Us Part II Remaster ning veel mõned, seni avaldamata teosed. Lisaks on ära mainitud 2021. aastal ilmuv Horizon Zero Dawn 2
  • Kolmanda osapoole mängud, mis samuti PS5 ilmudes meieni jõuavad: Battlefield Bad Company 3, tituleerimata Harry Potteri mäng ning järjekordne Assassin’s Creed
  • Üheks suurimaks eksklusiivmänguks saab olema Grand Theft Auto 6. Väidetavalt on Sony välja käinud arvestavad summad, et GTA 6 oleks nende konsoolil eksklusiivne, seda vähemalt kuu aega. Kuna teose eeldatav ilmumisaeg jääks 2020. aasta pühade hooajale, oleks teoreetiliselt tegemist laastava käiguga konkurentide jaoks. Postituse loonud arendaja poolt kuuldud kõlakad kinnitavad varasemat leket – GTA 6 leiab aset kahes suurlinnas, Miamis ja New Yorgis.

Mida arvame meie PlayStation 5 kinnitatud andmete kohta? Kuula meie iganädalase podcasti Teine Tase 210. episoodi ning saa teada!

Allikas: PasteBin