fbpx

Endistest GSC Game Worldi (S.T.A.L.K.E.R.) liikmetest koosnevat Ukraina mängustuudiot 4A Games ootab ees suur muutus. Nimelt avatakse uus stuudio, mis asub firma peakorterina tööle ei kusagil mujal kui Maltal. Ukraina pealinnas Kiievis asuv stuudio jätkab oma senist rasket tööd, mille tulemusena sündisid Metro 2033 ja Metro: Last Light. Võib ainult oletada, aga üheks kolimise põhjuseks võivad olla ka riigis toimuv sõda, mida ametlikult küll ei nimetata nii, aga me kõik näeme, mis seal toimub ja kuidas ajalugu ennast ähvardavalt kordab. Olukord riigis mõjutab muidugi ka sealset mängutööstust.

4A Games’i juhi sõnul on tegu suuremat sorti laiendusega, et osaleda seni tõhusamalt rahvusvahelisel areenil ning leida seejuures ka uusi andekaid loojaid oma meeskonda nii Maltalt kui ka mujalt. Ukrainas asuva stuudio võtmefiguurid mängurežissöör ja stuudio üks loojatest Andrew Prokhorov ning tehnilise osakonna ülemus Oles Shishkovstov liituvad samuti Malta meeskonnaga.

metro-last-light-egamer-9

Stuudio ametlikuks levitajaks on endiselt Deep Silver (Dead Island, Saints Row). 4A Games kinnitas, et stuudio tegeleb juba uute vene autori Dimitri Gluhhovski loodud tunneliuniversumitesse kuuluvate mängude loomisega ning töös on ka mitmed eraldiseisvad projektid, mida kõike toetab stuudio kallim ja kõige ilusam vara 4A Engine. Gluhhovski Metro 2033 ilmus hiljuti ka eesti keeles. Seni pole teada, mis olukorras on samuti GSC Game Worldi lagunemisest sündinud Vostok Games, kes tegeleb hetkel oma MMOFPS mängu  Survarium beeta versiooni testimisega.

Allikas: PC Gamer, 4A Games