fbpx

Far Cry vaatab tulevikku

Ubisofti hoole all olev Far Cry on ennast viimastel aastatel eeskujulikult ülal pidanud. Pärast teise osa möödalaskmisi viis 2012. aasta Far Cry 3 mängijad kaunisse troopilisse džunglisse, seltsiks üks mängunduse viimaste aastate meeldejäävamaid kurikaelu. Positiivselt võeti vastu ka eelmise aasta novembris ilmunud Far Cry 4, mis oma hingematvate vaadete, Troy Bakeri ja kuulikindlate mäkradega suutis edukalt mängijate südamed võita. Sellest tulenevalt ei ole üllatav, et Ubisoft heidab juba pilke seeria tulevikku, kuid mitte üksi, vaid mängijate abiga.

rsz_fc4car

Viimase paari nädala jooksul on Ubisoft saatnud mitmetele Far Cry 4‘ja mängijatele küsimustikke seeria tulevikku puudutavate nüansside kohta. Sellest selgub, et tulevaste mängude asupaikadena kaalutakse reaalseid asukohti nagu Peruu ja Alaska, kuid mööda ei vaadata ka ajaloolise taustaga tegevuspaikadest – küsitakse Vietnami sõja ja 19. sajandi Metsiku Lääne kohta. Ülejäänud variandid näitavad, et mõttelennukusest Ubisoftis puudust ei tunta. Uuritakse, kas mängijad oleksid huvitatud Far Cry‘st, kus saab kas vampiiridega ühineda või nende vastu võidelda, Far Cry‘st postapokalüptilise olustikuga või Jurassic Parki-stiilis Far Cry‘st, mis leiaks aset dinosaurustega asustatud saarel. Küsitlusest ei puudu loomulikult ka klassikaline zombie variant. Lisaks sellele on küsimustikus mainitud järge Far Cry 3 lisapaketile Blood Dragon ning naasmist neljanda osa müütilisse Shangri-Lasse.

Far-Cry-4-Skycopter

Ubisoft on taolisi küsitlusi kasutanud Assassin’s Creed’i seeria arendamiseks juba mõnda aega. 2010. aasta küsimustik sisaldas vihjeid mitmetele mehhanismidele, mis leidsid lõpuks tee Assassins Creed: Revelations’isse. Järgneval aastal uuriti muuseas, kas mängijad oleksid huvitatud iseseisvussõjaaegsest Ameerikast või viktoriaanlikust ajastust. Neist esimene leidis väljundi Assassin’s Creed III‘na, teine saab olema tõenäoliselt tänavu sügisel ilmuv Assassin’s Creed Victory. 2012. aastal huvituti kooperatiivselt mängimisest ning sellest sai eelmisel aastal ilmunud Unity üks olulisemaid uuendusi, ning 2013. aasta küsitluses uuriti kui huvitatud on fännid piraaditeemalisest mängust, mille protagonist ei ole, sarnaselt seeria teiste osadega, palgamõrvar. Selleks mänguks on 2014. aasta Assassin’s Creed Rogue.

Kui ajalugu meile Assassin’s Creed’i seeria põhjal midagi õpetab, siis on see asjaolu, et tõenäoliselt jõuavad Ubisofti uues küsitluses populaarseks osutuvad vastusevariandid millalgi tulevikus Far Cry seeria mängudesse. Võite hakata oma Twilight’i postri kõrval juba varakult järgmise Far Cry plakati jaoks ruumi tegema.

Allikas: Eurogamer