fbpx

2014. aastal sulges senisel kujul oma uksed mänguajalooliselt mõjukas stuudio Irrational Games. Endiste Looking Glass Studios (System Shock, Ultima Underworldi ja Thiefi seeria) töötajate poolt loodud stuudio tõi meieni muuhulgas System Shock 2 ja populaarse BioShocki seeria. Irrational Gamesi üks juhtfiguure Ken Levine sulges stuudio pärast BioShock Infinite kaheosalise lisapaki Burial at Sea valmimist põhjusega, et nüüd on aeg muuta suunda. Stuudio meeskond vähendati kuni 15 inimeseni ning Irrational Games lakkas olemast. Ken Levine jäi oma meeskonnaga aga endiselt Take-Two hõlma alla ning uueks eesmärgiks oli luua ainult digitaalselt kättesaadavaid lineaarseid ja lõputult korratavaid narratiivipõhiseid mänge. See tundus olevat loogiline samm, sest BioShock Infinite polnud probleemivaba. Levine otsus oligi ilmselt mõjutatud liiga suureks muutunud seeria loomisega üles kerkinud raskustega lugude jutustamise osas.

Levine
Ken Levine

Hiljuti saime teada, et Take-Two allharu 2K Games jätkab BioShocki seeriaga isegi pärast Irrational Gamesi lagunemist. Seda teeb BioShock 2 eest vastutanud 2K Marin ning Ken Levine ei ole mänguga kuidagi seotud. Nüüd selgus aga tänu endiselt veebi avarustes püsiva Irrational Gamesi kodulehele, et stuudio otsib kahte uut töötajat. See näitab kahte asja – stuudio säilitab oma vana nime või on nad seda lihtsalt unustanud muuta. Nali naljaks, aga tegelikult peitub kõige huvitavam uudis tõenäolistele uutele töötajatele suunatud nõudmistes, kus muuhulgas vajataks varasemaid kogemusi avatud maailmaga mängude loomise juures. Näidetena on välja toodud Middle-earth: Shadow of Mordor ja Borderlands. Viimane esindab pigem pooleldi avatud maailma, aga seegi ütleb ära, et Ken Levine uues mängus hakkavad olema varasemast avatumad keskkonnad. Lisaks nõutakse kirge narratiivipõhiste FPS mängude jaoks ja oskusi Unreal 4 mootori kasutamise osas. Kandidaatidel soovitatakse vaadata ka Ken Levine Game Developers Conference loengut.

Kokkuvõttes hakkab olema endise Irrational Gamesi uus mäng pooleldi avatud maailmaga ja väga loopõhise suunitlusega. Kõlab nagu BioShock, aga ilmselt natuke teistsugune. Tõenäoliselt kuuleme mängust järgmise aasta jooksul.

Allikas: Irrational Games