fbpx

„Päevad, mis ajasid segadusse“ on Triin Ruumeti esimene täispikk mängufilm, mis räägib Eesti noorte elust ja olust hullumeelsetel üheksakümnendatel. Peale kinost lahkumist olin aga kindlal arvamusel, et selle filmi süžee kandub vabalt edasi ka milleeniumivahetusse ning kestab mõningates Eesti väikestes kohtades siiani. Tegelikult ka suuremates kohtades, aga muusikastiil, meelemürgid ning peo mastaabid on lihtsalt vahetunud. Noorus on alati hukas.

Hukas on ka, vähemalt paljude lapsevanemate meelest, GTA mänguseeria. Kuigi nii „Päevad, mis ajasid segadusse“ ja GTA V puhul tuleks hoolikalt piirata, millises vanuses noortele on antud meelelahutuslik ajaviide kättesaadav, on tore näha, kuidas need kaks meediumit sobivad omavahel kokku.

See on noore filmitegija Kristjan Nuusi nägemus sellest, milline võiks olla filmi „Päevad, mis ajasid segadusse“ treiler, kui see eksisteeriks mängus GTA V. Või treiler sellele, kui Rockstar Games otsustaks teha Triin Ruumeti stsenaariumi põhjal lisaloo oma väga edukale mängule. Või lihtsalt video universumist, kus kõik asjad ongi tehtud Rockstar Editoris (millal „Rick and Morty“ uus hooaeg algab?)

Allikas: Postimees