fbpx

Oracle korporatsiooni juhi Larry Ellisoni tütar Megan Ellison on tuntud kahe asja poolest: ta sai miljardärist isalt väga palju raha ning ta lõi Annapurna Pictures filmistuudio, mis on tootnud sellised Ameerika art-house pärlid nagu Paul Thomas Andersoni „The Master“, Andrew Dominiki „Killing Them Softly“, Kathryn Bigelow „Zero Dark Thirty“, Harmony Korine’i „Spring Breakers“,  Spike Jonze „Her“,  Bennett Milleri „Foxcatcher“, Richard Linklateri „Everybody Wants Some!!“ ja mitmed teised filmid, mis pole küll olnud väga kassaedukad, kuid on teeninud kokku hulganisti Oscareid. Seda nimetaksin mina väga õigeks viisiks, kuidas arukalt raha kulutada. Nüüd hakkab sama stuudio looma ja välja andma videomänge Annapurna Interactive nime alt.

JOAQUIN PHOENIX as Theodore in the romantic drama "HER," directed by Spike Jonze, a Warner Bros. Pictures release.
Joaquin Pheonix kehastas filmis „Her“ üksildast meest, kes armus ära arvutiprogrammi.

Kaheks esimeseks mänguks on 2017. aastal ilmuvad Jason Roberts’i Gorogoa ja Giant Sparrow What Remains of Edith Finch. Viimase kohta on teada nii palju, et Giant Sparrow tegi ka PlayStation 4-le eksklusiivse mõistatusmängu The Unfinished Swan. Sama stuudio järgmine mäng What Remains of Edith Finch on olnud töös juba mõned aastad, seda on näidatud nii E3 kui ka paljude teiste mänguürituste ajal, kuid ilmumiskuupäev on senini kinnitamata.

Unfisinshed Swan
Kaader mängust The Unfinished Swan

Annapurna Interactive loomisega selgus, et mängu levitavad just nemad ning see ilmub kindlasti järgmise aasta jooksul, mis muidugi ei muuda ilmumiskuupäeva väga palju selgemaks. What Remains of Edith Finch on lühilugudest koosnev loopõhine üksikisiku vaates mäng, milles peategelane Edtih Finch üritab mõista oma ajalugu ning seda, miks on tema oma perekonna ainuke ellujääja. Teine mäng Gorogoa on käistisi joonistatud mõistatusmäng, mis tundub olevat traditsioonilisem kui What Remains of Edith Finch. Nimetatud mängud pole Annapurna Interactive’i poolt loodud, vaid nemad on kõigest levitajad, kuigi stuudiol on plaanis ehitada nullist üles täiesti uusi mänge ning selleks on palgatud terve hulk talente.

Annapurna Interactive’il on plaanis luua isiklike, emotsionaalseid ja originaalseid mänge, mistõttu liideti värske meeskonnaga näiteks Sony Computer Entertainment America PlayStation gruppi kuulunud Nathan Gary ja Deborah Mars, PlayStationi ja Warner Bros. Interactive Entertainmenti endine produtsent Hector Sanchez ja Santa Monica stuudios töötanud Jeff Legaspi. Kokkuvõttes on värske stuudio tegijate hõlma all valminud näiteks Journey, God of War, Mortal Kombat, Everybody’s Gone to the Rapture ja Flower. Annapurna Interactive plaanib hakata välja andma ka Funomena, Katamari Damacy looja Keita Takahashi ja Monument Valley peadisainer Ken Wongi mänge.

Kui Annapurna Pictures kaasabil toodetud filmid on mingid näitajad (ja nad on seda), siis hakkavad Annapurna Interactive’i mängud olema filmidele sarnaselt julged, vastuvoolu ujuvad ja auhinnagaalade lemmikud.

Allikas: Variety