fbpx

Juba märtsikuu alguses jõuab poelettidele Nintendo järgmine konsool, mis kannab nime Switch. See tähendab vaid üht – on aeg unustada minevik ning keskenduda tulevikule.  Eelmise aasta lõpus otsustas Nintendo oma eelmise mängumasina Wii U tootmise lõpetada, nüüd saame aga viimase naela kõnealuse konsooli kirstukaande lüüa, sest 3. märtsil ilmuv The Legend of Zelda: Breath of the Wild on kõige viimane Wii U peal ilmuv Nintendo mäng eales.

Videomängukompanii Ameerika filiaali president Reggie Fils-Aime kinnitas Polygonile, et Wii U eluiga on otsa saamas ning peale Breath of the Wildi ühtegi uut Nintendo mängu tollele konsoolile ei ilmu. Sellegi poolest saab eelnevalt ilmunud teoseid jätkuvalt osta nii füüsilisel kui ka digitaalsel kujul, samuti jätkatakse Wii U internetiühenduse toetamist, et kõik kasutajad saaksid nautida Mario Kart 8 ja Splatooni netimängu.

Nintendo Wii U ilmus Euroopas 2012. aasta 30. novembril, olles esimene 8. põlvkonna konsool. Kuigi seda saatis ebaedu, müües oma eluaja jooksul pisut üle 13 miljoni masina (seda eelmise aasta septembri seisuga), ilmus sellele siiski hulganisti suurepäraseid mänge, eesotsas eelmise aasta ühe parima teose, Super Mario Makeriga.

Allikas: Polygon