fbpx

Alles see oli, kui meieni jõudis nooruspõlve klassikuid meenutav NES Classic Edition. Ta tuli küll pisut piiratud kujul, kuid sellest piisas, et lapsepõlvemälestusi taas ellu äratada. Ometigi sooviks nagu midagi enamat… rohkem mänge? Kindlasti ei olnud seal kõike, mida tahaks – kus on näiteks TANK või hoopis Contra? Kui nii vana veel ei ole, et TANKi mängu (originaalnimega Battle City) mäletaks, aga tahaks ikka mõnda klassikut mängida, siis võiks ju alles olla Playstation 1 koos Metal Gear Solidi plaadiga? Soove tekib rohkem, kui keegi täita jõuab! Ehk RetroBlox Inc on sellele lahenduse leidnud?

Nimelt on just neil plaanis massideni tuua uut sorti retrokonsool. Platvorm, mis ühendab endas 90ndate konsoole nagu NES, SNES, Genesis/Mega Drive, Atari 2600, ja TurboGrafx-16 ning hiljem tahetakse jooksvalt lisada ka PlayStationi, Sega CD ja PC plaatide tugi. Konsoolil saab kasutada enda kassette või plaate ning võimalik, et ka mänguarendajad saavad digitaalselt mänge juurde müüa. See viimane osa on hetkel veel lahtine, sest pole teada, kuidas see täpselt toimima hakkaks. Kui keldris või pööningul vanad plaadid ja kassetid tolmu ei kogu, tuleks antud konsooli huvi korral ilmselt juba praegu soovitud andmekandjad ära osta, sest hiljem on hinnad juba mitmekordsed.

Retroblox2

Masinal puudub hetkel hind, arvatavasti tuleb soodsam, kui märtsis ilmuv Nindendo Switch. Samuti ei ole teada täpne ilmumiskuupäev, kuid arendajad on öelnud, et aprillis tahetakse teha algust Kickstarteri kampaaniaga ning platvorm ise välja lasta kümne kuu jooksul, seega võib järeldada, et teoreetiliselt võime Retrobloxi enda käega katsuda hiljemalt uue aasta alguses. Seni aga võib vaadata eelmisel nädalavahetusel Lõuna-Californias Retro Gaming Expol näidatud masina demo.

Allikad: Retroblox.comKotaku