fbpx

Ma olen viimasel ajal hiilimismängu Hitman loonud Io-Interactive’i käekäiku väga hoolsalt jälginud, sest tegemist on ju stuudioga, kelle käe all valmis minu eelmise aasta lemmikuim videomäng.

Mõned nädalad tagasi otsustas Square Enix Io-Interactive’ist (peale aastaid kestnud sümbioosi) lahti ütelda ning sellega seati koheselt kahtluse alla Hitmani seeria tulevik – oli ju välja kuulutatud episoodilise teose teine hooaeg. Antud uudise valguses oli IOI sunnitud oma ridasid harvendama, küll aga anti meile (läbi Saksamaa kanalite) lootust, et teine hooaeg meieni siiski jõuab.

Nüüd annab sarnast lootust ka Square Enix. Nimelt võib välja lugeda nende hiljutise finantsaruande ingliskeelsest ümberkirjutusest, et SE presidendi Yosuke Matsuda sõnul töötab Io-Interactive hoogsalt Hitmani ning teiste tuntud mänguseeriate arenduse kallal ning SE peab vestlusi potentsiaalsete investoritega, kel oleks piisavalt võimekust kindlustada nende mänguprojektide helge tulevik.

Hetkel pole Io-Interactive’ile uut ostjat veel leitud, ent selles valguses võiksime loota, et huvilisi leidub. Tulevad stuudioga sel juhul kaasa taolised tuntud mängud nagu Hitman, Kane & Lynch ning Mini Ninjas.

2007. aastal ilmunud Kane & Lynch; Dead Men on mitmel põhjusel kurikuulus. Üheks teatuimaks faktiks on asjaolu, et kunagi Gamespoti ridadesse kuulunud Jeff Gerstmann sai veebisaidilt mängule kesise hinde andmise tõttu sule sappa.

Samas on võimalik Matsuda sõnade transkriptsiooni ka teistpidi tõlgendada – IGN on täpselt sama koopia üles korjanud ning kuulutab, et Hitmani seeria küll jätkub, ent seda hoopiski tänu Square Enixile endale ning IOI peab sellest suu puhtaks pühkima. Jätkuvalt pole kumbki osapool ametlikku avaldust teinud.

Allikad: Gamespot, IGN