fbpx

Ilmselt kellelgi ei tekkinud imestust, kui tänavusel E3 Ubisofti pressikonverentsil rullus ekraanidel lahti Far Cry 5 logo. Võib vast väita, et tegemist on Ubisofti seni kõige vastuolulisema mänguga.

Ühendriikides käivad piibel ja tulirelvad ikka käsikäes ning sellest räägibki maikuus välja kuulutatud uus Far Cry. Mängu tegevus leiab aset kaasaegses Montana osariigis, mille üle on kontrolli haaranud ekstreemne usurühmitus. Nii on mängija ja tema (kas arvuti või teiste inimeste poolt kontrollitud) sõprade püha kohus kõrvaldada rühmituse juht ja tema järgijad ning tuua elanikele vabadus ise otsustada, mida nad usuvad.

Konverentsil näidatud video tutvustab meile, kuidas on võimalik sõpru kaasates ülesandeid erinevalt lahendada. Mängu on toodud ka koer, kellel on omadus kõrvaldada nii vastaseid kui tuua mängijani nende relvi. 2018. aasta 27. veebruaril ilmuva mängu lugu on võimalik täielikult sõpradega koos läbida, samuti on lubatud teosesse lisada erinevaid mitmikmängulaade ning ka võimalus ise kaarte luua – seda nägime viimati 2012. aastal ilmunud mängus Far Cry 3.