fbpx

Tomi TOP 7 mängu aastal 2017

2017. mänguaastaga on mul „armastan-vihkan“ suhe. Mulle väga meeldib, et oli mänge, mis mind positiivselt üllatasid – mängud, mille suhtes puudusid mul igasugused ootused, võtsid jalust nõrgaks.

Teisalt, nii mõnigi teos (vaatan Sinu otsa Gran Turismo) jäi ootamatult kesiseks ning roosapilvised mälestused Gran Turismo 2 ajast kadusid unustuste hõlma. Selle asemel varjutasid taeva tumedad pilved, millel Kazunori Yamauchi nüüd õelal pilgul alla vaadates surfab. Tunnen end Tema silmis lihtlabase talupojana.

Järgnevad 7 teost, mille mängimist enim nautisin.

7. Mass Effect: Andromeda

Vastupidiselt üldsuse arvamusele, loogilistele argumentidele ning seeria nostalgiale… tunnistan, et mulle meeldis Mass Effect: Andromeda. Jah, see pole sama võrratu kui on eelkäinud triloogia. Jah, see võibolla isegi ei vääri oma nime. Jah, mängust on võetud suuresti ära rollimängu elemente. Võiksin vist jätkata lõputult… Fakt on aga, et mulle meeldis ning pistes selle mängu omaenda, individuaalsesse vaakumisse, nautisin seda väga.

6. Wolfenstein II: The New Colossus

FIFA ja NBA 2K seeria õpetavad juba meile aastaid – kui miski töötab ning seda ostetakse, siis ära muuda. Analoogne tunne jäi mulle ka MachineGamesi teisest „suurest“ Wolfensteinist. Kahtlemata on tegemist hea mänguga, kuid korrelatsioon esimese ja teise osa vahel jäi subjektiivselt natukene liigselt õhukeseks.

5. NBA Playgrounds

Ma pole ammu märganud niivõrd kaasavat arendajat kui seda on Sabre Interactive. Jälgides, kui palju on tegelikult fännid mängu arengus sõna saanud (alates selle väljaulekust kuni tänaseni), pean rõõmuga tõdema, et selliseid arendajaid võiks rohkem olla. Mäng on tänaseks saanud juurde hullupööra seda parendavaid uuendusi, mis suuresti tulnud ka teose austajate sulest. NBA tänavakorvpall on tagasi! Seda siiski mitte nii eredalt, kui suutis NBA Street, mistõttu ongi viies koht tõsiasi.

4. Middle-earth: Shadow of War

Lendavad pead ja jäsemed – check! Põnev ning kaasahaarav lugu – check! Hea graafika ning maailmadisain – check! „Sõrmuste isanda“ maailmas toimuva seeria teine osa pettumust ei valmistanud. Tegemist oli igakülgselt hästi tehtud mänguga ning kokkuvõttes polnud millegi üle viriseda. Seejuures tuleb arvestada, et ma ei pea ennast Tolkieni teema väga suureks austajaks.

3. Assasins Creed Origins

Ainukene põhjus, miks Assassin’s Creed on antud nimekirjas eespool kui Middle-earth, on mängu uuendatud võitlussüsteem. Iga teise külje alt on minu jaoks tegemist analoogse teosega, lihtsalt erinevas keskkonnas. Võta üht ja viska teist, nagu öeldakse. Mäng näeb välja suurepärane ning lugu on kaasahaarav ning põnev, sarnaselt Shadow of Warile. Mõlema puhul on narratiiv küll ettearvatav, kuid mind see ei häirinud.

2. Need for Speed Payback

Aeg läheb kiiresti, mängides uut Need for Speedi. Tegemist on hästi optimiseeritud ning väga lõbusa mänguga. Sõiduki juppide lahti lukustamise aeg on täpselt õigesti balansseeritud, ehk ei teki tüdimust ega ka pole tegemist liialt lihtsa mängudünaamikaga. Ilmunud on juba ka esimene lisa, mis pakub juurde ühte võidusõidustiili ja paari uut sõidukit – kindlasti lähen selle juurde varsti tagasi!

1. Horizon Zero Dawn

Põhjus, miks antud mäng minu 2017. aasta lemmikute edetabeli esikoha vallutas, oli ootamatus. Materjalid, mis enne ilmumist selle tutvustamiseks väljastati, ei huvitanud mind karvavõrdki. Robotid tuleviku apokalüptilises maailmas pole just minu tass teed laupäeva hommikul. Olen äärmiselt rahul, et siiski sattusin seda mängima, sest mitte ainult 2017. aasta võrdluses, vaid ka üleüldse paikneb mäng minu lemmikute hulgas.