fbpx

Epic Gamesi poolt loodud Fortnite tõi neile aprillis kõikide platvormide peale kokku sisse rohkem kui 296 miljonit dollarit. Antud summa ületab enam kui kahekordselt veebruaris teenitud summat, milleks oli 126 miljonit dollarit, ületades esmakordselt PlayerUnknown’s Battlegrounds müügitulemusi.

Suur erinevus kahe mängu vahel on fakt, et Fortnite’i on tasuta mängitav. See võimaldab igalühel teosele käbarad külge panna. Epic Games teenib raha müües kosmeetilisi lisasid ja tantsuliigutusi, mis ei anna mängus mitte mingit eelist, aga see-eest võimaldavad pärast vastase mahanottimist korralikult eputada. Samuti on müügil hooajaline Battle Pass, mis maksab umbes 10 eurot. Fortnite suutis kuu jooksul teenida rohkem raha kui seda tegi näiteks suurfilm „Avengers: Infinity War “oma avanädalavahetusel.

Müügitulemuste tõusu taga on mitmeid põhjuseid. Aprilli esimesel nädalal lahkus hetkel vaid Apple’i seadmetel leitav mobiiliversioon suletud beetast, tõstes mängu sissetulekut tohutult – Sensor Toweri andemetel teenib Fortnite’i mobiiliversioon üksi rohkem kui miljon dollarit päevas. Kaasa aitas ka mängu kolmanda hooaja lõpp, mistõttu inimesed kulutasid veelgi rohkem raha, et saada hooajale omaseid lisasid, nagu näiteks John Wicki kostüüm.

Arvatavasti ei lõppe Fortnite’i kasv ka siin. Epic Games planeerib suvel turule paisata mängu Androidi versiooni. Samuti teavitas Epic Games eelmisel nädalal, et e-spordi auhinnafondi on plaan investeerida 100 miljonit dollarit.

Ainus, mis neile pisut kaikaid kodaratesse võib visata, on PUBG Corpi süüdistus (mis jaanuari alguses ka kohtusse jõudis) autoriõiguste rikkumise teemal.

Allikas: The Verge