fbpx

„Konsoolid on surnud! Elagu PC!“ Vähemalt nii tahaks karjuda iga arvutimängur, kes pole viimase kümnendi jooksul kordagi konsoolide poole vaadanud. Osaliselt sarnast mõtet jagas ka PlayStationi juht John Kodera, öeldes Sony korporatiivstrateegia kohtumisel, et PlayStation 4 hakkab lähenema oma eluea lõpule.

PlayStation 4 ilmus 2013. aasta novembrikuus ning on sellest ajast läbinud kaks suuremat muudatust: 2016. aasta teises pooles ilmunud PlayStation 4 Slim, mis hiljem hakkas täielikult eelkäijat asendama, ning veidi hiljem ilmunud PlayStation 4 Pro, mis tõi endaga kaasa 4K ja HDR toe. Sellest kõigest on muidugi vähe, et võistelda üha paraneva personaalarvutite riistvara võimsuse võidujooksuga. See väljendub ka müüginumbrites. Viimast pidaski John Kodera oma väljaöelduga silmas. Nimelt müüs PlayStation 4 2017. aastal 19 miljonit eksemplari ning käesoleva aasta plaaniks on 16 miljonit. See tähendab, et PlayStationil on eluiga veel mitmeid häid aastaid, eriti arvestades eksklusiivmängude valikut, millele on oodata lisa näiteks mängude The Last of Us: Part II ja Spider-Man näol, kuid parimad ajad on antud konsoolil seljataga. PlayStation 4 on kokku müüdud üle 79 miljoni masina (võrdluseks näiteks PlayStation 3 mängukonsooli müük, mis 2013. aasta seisuga on 80 miljonit).

Konsoolide müüginumbrite vähenemisele lisaks ei lähe ootuspäraselt PlayStation VR-i elu. Sony virtuaalreaalsusseadmete müük küll kasvab, aga mitte piisavalt. Sellele lisaks ei ole kõige paremad lood PlayStationi voogedastusplatvormiga Vue, mis kannatab tugeva konkurentsi käes.

Kõigile neile, kes nüüd suures ootuses jäävad PlayStation 5 tulekut ootama, peame kurbusega teatama, et käesoleva aasta E3 mängumessil ei tutvusta Sony ühtki uut riistvara seadet.

Allikas: GameSpot