fbpx

Pea igaüks meist ropendab – lüües varba kogemata vastu lauda, unustades poest osta majapidamispaberit või saades kuuli mängus Rainbow Six Siege. Seda viimast aga Ubisoft enam ei tolereeri ning inimesed, kes inetuid sõnu puistavad, visatakse mängust välja, vahel lausa permanentselt.

Ubisoft on juba pikalt rääkinud, et nad tahavad kommuuni toksilisust vähendada ja viimased uuendused peaksid  seda tegema, vähemalt teoreetiliselt. Kui keegi kasutab mängu ajal vihakõne või sellega seostuvaid sõnu, visatakse ta mängust 27 minutiks välja. Kui seda aga jätkuvalt teha, siis see keeluaeg pikeneb ning halvimal juhul pannakse keelurikkuja konto täiesti lukku.

Siinkohal on aga huvitav fakt, et antud kaitsemehhanismi on hakatud kuritarvitama. Paljud mängijad ässitavad teisi ropendama, mille tulemusena visatakase nad mängust välja. Näiteks kasutatakse psühholoogilisi võtteid, paludes teistel MITTE öelda midagi rassistlikku, mis otseloomulikult tekitab mõndades tahet seda kohe teha. Vahel aga kasutatakse totakaid küsimusi, mille vastuses võib peituda miski, mis toob kaasa mängukeelu.

Kuidas saaks inglise keeles lühendatult öelda „raccoon“? Ärge sellele vastake, kui te just ei taha Ubisoftiga kuumas vees olla.

Allikas: Eurogamer