fbpx

KAKS KOPIKAT: SMITE

Kas oled nälgiv tudeng, säästlik pühapäevamängur või inimene, kellele lihtsalt meeldivad tasuta mängud? Kui vastasid ühelegi neist jaatavalt, on Kaks Kopikat just Sulle!

Hi-Rez Studios tundub olevat üks parim tasuta mängude looja. Rääkis ju ka esimene Kaks Kopikat artikkel ühest nende mängust. Selgi korral keskendume ühele nende hinnasildita teosele – SMITE: Battleground of the Gods.

Kaspar: SMITE kuulub MOBA-žanrisse, kus võetakse mõõtu hiidudega nagu League of Legends ja DOTA 2. Hi-Rezi teos suudab siiski ühe olulise erinevusega silma paista – kaamera on pandud tegelase selja taha ning liikumine käib klahvidega. Olles ise varem neid (tasuta) konkurente mänginud, oli kõnealuse teose mudeli muutus päris drastiline, kuid sellega harjus kiirelt.

https://www.youtube.com/watch?v=5mVYnfJS73U

Lauri: Just tänu kolmanda isiku perspektiivile on SMITE palju ligipääsetavam mängijatele, keda MOBAd on varem külmaks jätnud. Olles ise keegi, keda antud žanr eriti ei huvita, suutis teos mind kohe haarata, pannes mind otse kähmluste keskele ja mitte nende kohale nagu traditsiooniline MOBA. Lisaks sellele on teoses ka erinevad deathmatch-stiilis mängulaadid, mis aitavad mängijatel žanri strateegiliste elementidega harjuda. SMITE’i mehaanika on ülihea, aga see pole loomulikult ainus unikaalne aspekt, mis inimesi enda juurde kutsub…

Kaspar: Nagu teose täisnimi reedab, toimub kaklemine jumalate vahel. Igasugused erinevad müüdid ja uskumused on esindatud – Vana-Egiptus, Vana-Rooma, Norra ning mõned muud (alles hiljuti lisati kolm uut religiooni). Minusugustele mütoloogiafännidele pakub kindlasti huvi oma lemmikjumalaga teistele molli anda.

Lauri: Jumalate päritolu pole aga ainus asi, mis neid omavahel eristab. Vaatamata sellele, et tegelased kuuluvad teiste MOBAdega sarnastesse klassidesse, toob igaüks neist midagi unikaalset lahinguväljale – olgu selleks omapärane välimus või särtsakad erivõimed. SMITE’is on hetkel kokku 96 jumalat (ja see arv kasvab kord kuus), nii et pea iga mängija leiab kindlasti tegelase, kes talle sobib.

Kaspar: Nagu teisteski MOBAdes on SMITE’i mikromaksed enamasti kosmeetilised. Samuti on võimalik tegelasi osta, kuid seda saab alternatiivselt teha mängus teenitava rahaga. Mõned kostüümid on aga eksklusiivsemad kui teised – vanasti oli neid võimalik saada ainult auhinnakastidest, milles on asju loomulikult neilegi jumalatele, kellega tavaliselt ei mängita. Hi-Rez on õnneks hakanud pakkuma teisi variante oma ihaldatud kostüümide sobitamiseks – logides mängu nädal aega järjest sisse (ehk iga päev vähemalt korra), on võimalik saada näiteks tasuta preemiumvaluutat.

Lauri: SMITE on üks igati vinge ja unikaalne mäng, mis suudab teha ühe niigi populaarse žanri veelgi ligipääsetavamaks. Hi-Rezi tasuta üllitis kindlasti väärib proovimist, olgu katsetaja MOBA-fänn või mitte. Kes teab? Äkki leidub tegelaste seast mõni jumal, keda isegi kummardama hakata, ohverdades enda nädala toiduraha, et tema välimust veelgi lahedamaks teha.