fbpx

Sellest hetkest, kui Lauri esimene arvustus jõudis Level1 veergudele, on Yakuza mängud saanud veebilehel püsivat kajastust. Seeria suutis eelmisel aastal muutuda tunduvalt populaarsemaks, mistõttu andis Ryu ga Gotoku stuudio 2018. aastal välja tervelt kolm teost.

Kuigi animeteemaline spin-off ja uusversioon olid kõik fantastilised, läheb Level1 Aasta Mängu nimekirja seitsmenda koha au Yakuza 6: The Song of Life’ile. Tegemist oli seeria peategelase Kazuma Kiryu viimase seiklusega ning kuigi ei ole üldsegi lihtne tegu kirjutada viimast peatükki tegelasele, kellega mängijad on koos olnud üle 10 aasta, saadi sellega oivaliselt hakkama. Isegi uued fännid, kes alustasid mängimist mulluse Yakuza 0-ga nägid, kuidas põikpäisest nolgist kangelasest kasvab hooliv isafiguur.

Kuigi 2018. aastal olid mitmed mängud isaduse teemalised, suutis The Song of Life nende seast välja paista mitte kõigest oma looga, aga ka mängitavusega. Brutaalne võitlussüsteem koos absurdselt humoorikate kõrvalmissioonidega lisas lustakat videomängulikkust, et kõik poleks liiga tõsine. Mis kõike omavahel ühendas oli Yakuza 6 imeline mängumaailm ja kirsiks tordil oli võimas uus mootor, mis tegi Tokyo meelelahutusrajooni elavamaks ning dünaamilisemaks kui kunagi varem.

Kuigi peategelase lugu on läbi, ei tasu unustada, et iga lõpp on ka millegi uue alguseks. Arvestades, kui palju on arendajatel Dragon mängumootorile juba planeeritud, on sellel ütlusel kindlasti tõepõhi all.