fbpx

The Game Awards. Iga-aastane suurejooneline reklaamiüritus, mille puhkehetkedel jagatakse välja ka mõni auhind. Siiski jäävad galad meelde sellega, et ülekande jooksul kostitatakse meid ohtrate erinevate treileritega, mis tutvustavad juba teada-tuntud mänge uue nurga alt või tähistavad lausa täiesti uue teose sündi. Geoff Keighley – rammus veohobune, kelle taha kõnealune regi asetatud on – lubas tänavu näidata tervelt 10 uut mängu. Millised need võiksid olla?

Alien: Blackout

Alustame nimekirja teosega, mis tundub vast kõige pisema üllatusena. Alles see ju oli, kui Hideo Kojima 20th Century Fox Studiost külastades The Game Awardsi Twitteri konto tähelepanu püüdis, mille peale viimane lubas, et maailm muutub. Kuuldused uuest Alieni seeriasse kuuluvast mängust on levinud aasta algusest saati ja kinnitused sõnapaari Alien: Blackout kohta eksisteerivad samuti. Nüüd jääb vaid üle loota, et tegemist on õnnestunuma projektiga kui too nukker Alien: Colonial Marines

Borderlands 3

Olgem ausad, Borderlands 3 ei hiilga samuti oma meeletu värskusega – uudised selle eksistentsist ulatuvad lausa eelmise aasta märtsikuusse. Suvine E3 jäi Gearboxi pöörase tulistamismängu jaoks vahele, ent kui uskuda Randy Pitchfordi ebareaalsena tunduvat huvi numbri kolm vastu… võib oma raha kihlveokontoritesse viia. Praegu tundub, et tagasisaadav summa on pigem väiksemapoolne.

Uus Dragon Age

Järjekordne teos, mida fännid juba ammusest ajast ootavad, on uus sissekanne rollimänguseeriasse Dragon Age. Kui uskuda Bioware’i ühe ninamehe Casey Hudsoni sõnu, ollakse detsembrikuus valmis selle kohta uut infot avaldama. Casey ei öelnud kus seda tehakse, aga… no vaadakem tõele näkku, ega neil väga muud valikut pole!

Mortal Kombat XI

NetherRealmsi kaklusmängude ajakavaks on viimaste aastate jooksul kujunenud Mortal Kombat, Injustice, Mortal Kombat, Injustice seeriate vaheldumisi ilmumine. Injustice 2 nägi ilmavalgust möödunud aastal ning seni on iga mängu vahele jäänud 365 päeva jagu pausi. Kiire matemaatilise tehte tulemusena saame seega öelda, et loogika näeb ette uue Mortal Kombati mängu ilmumist 2019. aastal ja 6. detsember tundub ideaalse kuupäevana, mil seda esimese õrritava treileriga kinnitada.

Obsidiani RPG

Värskelt Microsofti katuse alla kolinud Obsidian on samuti viimasel ajal õrritustööga tegelenud. Oma kodulehele on üles riputatud erinevaid võltsreklaame. Ühel neist reklaamitakse fiktiivset asutust, mis kannab nime Auntie Cleo’s, teisel on kujutatud aga pisut futuristlikku relva, millega kaasneb lause: „See pole parim valik, see on Spacer’ite valik!“ Lisaks neile ilmub kodulehele ka loendur, mis ütleb selgelt välja, et The Game Awardsi ajaks jooksevad numbrid nulli!

Avatar: Pandora Rising

Esialgu tundub antud nime ülestähendamine ääretult veider, aga kui me hakkame mõtlema fakti peale, et James Cameron on agaralt ametis oma (keskpärase) „Avatar“ filmiseeria uute episoodide valmisvorpimisega, ei tundu nendega kaasnevate litsentseeritud filmimängude väljakuulutamine üldsegi mitte võimatu. Lisaks eksisteerib Avatar: Pandora Rising nime kujul juba erinevates ametlikes andmebaasides. Tagatipuks poleks tegemist esimese korraga, kui Cameroni ülesöönud smurfidest videomäng vorbitaks – 2009. aastal avaldas Ubisoft teose James Cameron’s Avatar: The Game.

Lõpuks ometi(!) uus Splinter Cell

Kui mitu aastat me oleme lootnud, et Ubisoft paneb enda E3 pressikonverentsile punkti – või lausa kolm erkrohelist – tutvustades meile hiilimismänguseeria Splinter Cell värskeimat osa? Kui mitu aastat oleme me pidanud rängalt pettuma? Yves Guillemot on murdnud meie südameid rohkem kordi, kui suudame kokku lugeda ning peale tänavust E3-e tundus, et unistus Sam Fisheri uuest täispikast seiklusest (sest no kuulge, too Ghost Recon Wildlandsi pisimissioon ei kustuta kellegi karjuvat nälga) vaid selleks jääbki – unistuseks.

Täiesti (esmapilgul) asjasse puutumatult paiskas Geoff Keighley paar päeva tagasi oma Twitteri kontole enda poolt monteeritud video, mille eesmärk, vähemalt mehe enda sõnul, polnud ühtegi mängu õrritada, vaid tähistada mängutööstuse tähtsust. Klipist käisid läbi nii Death Stranding, The Last of Us II, God of War, Red Dead Redemption II… Oot-oot, kas see oli Splinter Cell? Mida kuradit, Geoff? Sa ju ütlesid, et ei õrrita siin midagi! Ma saaks aru, kui videos oleksid esindatud mängud läbi aegade, aga kui klipist kumavad läbi vaid sel aastal ilmunud või peagi ilmuvad teosed… siis olgem asuad, asi on kahtlane!

Ära murra me südameid, Geoff! Ära ole nagu Yves!

Crash Team Racing uusversioon

Mario Kart 8 Deluxe on fantastiline kardimäng, ent absoluutne monopol ei tule ühegi ala juures kasuks, vaid pigem pidurdab terve turu arengut. Täpselt sama saaks öelda ka mängužanrite puhul – kui puudub konkurents, siis kes või mis peaks ajendama tolle ainsa valitseja arengut? Õnneks hakkab Nintendo maskottidele (ülima tõenäosusega) kandadele astuma tagasituleku tegev Crash Bandicoot, kes Crash Team Racing uusversioonis kardirooli taha naaseb. Väidetavalt.

https://twitter.com/HollieB/status/1069939226794446850

Playdeadi järgmine mäng

Paar aastat tagasi teenis Playdeadi eelmine teos (Inside) välja koha 2016. aasta viie parima mängu seas. Fakt, et stuudio on asunud tegema tööd järgmise üllitise kallal, on tegelikult juba vana, ent kas poleks praegu just ideaalne aeg maailmale näidata, millega täpsemalt tegeletakse? Üllatusi peaks ju jaguma, sest kahemõõtmeline dimensioon on saanud ühe lisavöötme ning järgmine mäng peaks kõikide eelduste kohaselt eelkäijatest kardinaalselt erinema. Ja noh… treiler The Game Awardsil ei tähenda ju, et virtuaalne meelelahutaja valmis on!

Järgmine Bioshock?

Teate, milline seeria pole ammu ühtegi uut mängu näinud? Bioshock! Ken Levine on praeguseks küll parematele jahimaadele läinud, ent see ei takista Take Two’l alternatiivseid lahendusi leida, et toimetada meieni üks järjekordne pinev ning visuaalselt kütkestav tulistamismäng, mis suudab ka külmaverelisemad mängijad ootusärevusest tooliservale istuma kiskuda. Lugusid, mida rääkida, peaks piisama – alati on mees ja alati on tuletorn. Muu tuleb juba loomulikult. Vee all on käidud, taevas on käidud… kuhu järgmiseks? Heakene küll, tegemist on kõige ebatõenäolisema pakkumisega, aga lootus, va lollide lohutus, sureb ju viimasena.

Sellised on meie pakkumised. Mänguruumi oleks muidugi küll ja veel, aga loodetavasti pakutakse midagi igale maitsele. Peaasi, et nad ei tee midagi tobedat ja ei näita mingit postapokalüptilist Far Cry mäng-

Boonus

Kurat küll, Ubisoft!