fbpx

Näib, et arvutitootjad on südameasjaks võtnud just sülerite omanikele midagi uudset tuua. CES 2019 raames esitlesid nii Alienware kui ka MSI uusi, üliõhukesi mänguritele suunatud rüperaale.

Ka Asus ROG Mothership arvutit võib sel aastal lugeda üheks omanäolisemaks seadmeks, mis väärib rohkem tähelepanu. Eelmainitud masin kuulub samuti sülearvutite klassi (vähemalt tootja enda väitel), kuid antud väitele ma päris kahe käega alla ei kirjutaks.

Disain ning ekraani küljest eraldatav klaviatuur muudavad kõnealuse seadme pigem hiiglaslikuks tahvelarvutiks, mille komponendid on omased rohkem lauaarvutile. Masin on varustatud Inteli viimase generatsiooni I9-8950HK protsessoriga, Nvidia Geforce RTX 2080 graafikakaardi, kuni 64GB muutmälu ja kuni kolme M.2 SSD-ga, mis kõik omakorda pakitud kokku 17,3 tollisesse ekraani ja jahutatud kahe suure (sülearvutile omase) ventilaatoriga. Kogu ekraanil toimuvat on võimalik jälgida 1920×1080 resolutsioonilise, 144Mhz ja 3 millisekundilise reageerimisajaga IPS paneeli pealt, lisaks on ekraani alaserva paigaldatud 7.1 heli andvad kõlarid, mille koguvõimsuseks 4 vatti.

Muljetavaldavaks võib lugeda ka asjaolu, et kõik see riistvara on kokku pakitud kõigest 29,9 mm paksusesse korpusesse ning kogu oma võimekuse ja suuruse juures kaalub arvuti 4,7 kg, mis teeb küll seadme kaasaskandmise keeruliseks, kuid annab siiski eelise terve lauaarvutikomplekti kaasa võtmise ees. Seadme hind ning ilmumiskuupäev on veel teadmata.

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE