fbpx

Kas teie, kallid lugejad, mäletate Machinima kanalit ja võrgustikku? Nimi, logo ja kõik sellega seonduvad sisuloojad peaksid olema tuttavad neile, kes vaatasid videomängude põhjal tehtud videoid YouTube’is umbes seitse aastat tagasi. Isegi kõigi lemmik juutuuber PewDiePie (kelle kanalit te kindlasti peaksite tellimisega toetama) oli algselt Machinima liige.

Tuleb välja, et firma ise ei taha, et teda mäletataks. 12,3 miljoni tellijaga kanali terve videokataloog on justkui õhku haihtunud… või pigem privaatsätte peale pandud. Mitmed erinevad sisuloojad on kurvad, kuna nende tehtud töö (millest paljut kokkuleppeliselt ei tohtinud kuhugi väljaspool Machinima enda kanalit üles laadida) on kaduma läinud. Teised aga pigem naljatlevad kõige üle, kuna kanali maine viimastel aastatel pole just parim olnud.

Tundub aga, et kellelgi siiski oli huvi vana kanali ja võrgustikku vastu. Otter Media kirjutas Kotakule, et teevad koostööd Machinimaga ning varsti liigub tolle meeskond uutesse kanalitesse, et sisu toota. Loodetavasti see aga ei tähenda, et vanad videod jäävad igavesti kaduma. Jutt pole kõigest Machinima enda ametlikust tiimist ja nende loomingust, vaid terve hulga sisuloojate raskest tööst.

Isiklikult ei hakka ma suurfirmat igatsema. Nad moodustasid ühe esimese YouTube’i võrgustiku, mis sidus paljusid loojaid omavahel, kuid nende äripraktika oli väga kahtlane, tihti kuritarvitades teiste inimeste tööd. Mulle jääb alatiseks meelde animaator OneyNG värvikalt eitav vastus partnerluskokkuleppele, mida Machinima talle pakkus.

Samas, tegemist on kanaliga, mis tutvustas mulle Call of Duty kommentaarvideoid ning montaaže… Oota, kas ma ikka olen selle eest tänulik?

Allikas: Kotaku

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE