fbpx

Machinima sulges ametlikult uksed

Mõned nädalad tagasi avastasid YouTube’i kasutajad, et kunagine videomängude teemalise sisu loomisgigant Machinima oli terve oma videokataloogile privaatsätte peale pannud. Kuigi võrgustiku ostnud suurfirma Otter Media kirjutas, et on tulemas uued projektid, saime selle asemel hoopis kurvad uudised.

Machinima on ametlikult oma uksed sulgenud ning sellega kaotasid 81 inimest oma töökohad. Teates lisati, et väike osa töötajatest on jäänud Otter Media alla, kuid kõik teised lasti lahti.

Kuigi võrgustiku äripraktika oli väga vigane, on siiski kahju, et taoline sisuloome suurfiguur niimoodi kinni pandi. Tuleb loota, et need 81 töötajat saavad oma kogemusi kasutada, et endale uus, veelgi edukam karjäär luua. Mis aga saab kanali videokataloogist, ei ole veel teada – hetkel on kõik ikka privaatsed.

Igaühel meist olid või on arvatavasti omad lemmikud Machinima kanalilt. Kui pole neid aga pikka aega jälginud, ei tasu kaduma läinud videotest end heidutada lasta. Arvatavasti on armastatud sisuloojad endale uue iseseisva kanali loonud ning pole paremat aega kui praegu, et neid toetada. Suur osa nende videotest on ju (võib-olla) Machinima kanaliga koos kaduma läinud…

Allikas: Polygon

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE