fbpx

2014. aastal ilmunud PlayStation 4 eksklusiivmäng Driveclub kaob 2020. aastal täielikult unustusehõlma. Järgmise aasta 31. märtsil sulgeb Sony mängu serverid. Lisaks eemaldatakse teos ja sellega seonduvad lisapakid kõigist digitaalsetest müügikanalitest käesoleva aasta 31. augustil.

Sellega pannakse punkt suhteliselt kurvale loole, milles üks PlayStation 4 oodatuimaid eksklusiivmänge eemaldatakse meie olevikust ning proovitakse kustutada ka kõik jäljed selle kunagisest eksistentsist. Sony saatis laiali mängu arendusega tegelenud Evolution stuudio juba 2016. aastal, mil mängu VR-versioon oli alles ilmumas. Mõned kuud hiljem palkas töötajad oma ridadesse üks legendaarsemaid võidusõidumängude arendajaid – Codemasters.

Peale neid daatumeid saavad mängu kogeda vaid need, kel see digitaalselt alla laetud või omavad füüsilisi koopiaid, aga sedagi vaid üksikmängu osas. Teosele, mis nii tugevalt soovis olla seotud sotsiaalse- ja mitmikmängu aspektidega, ei jää sellest enam palju alles. Viimane lisapakk ilmus 2016. aastal.

Olgugi, et Driveclubi algus oli sama konarlik kui Tallinna teed, jättis mäng mulle positiivse mulje, seda nii viimistletud visuaali kui sõidukogemuse osas. Sarnased ilmastikuolud ja nende vahelduvus jõudsid teistesse videomängudesse tunduvalt hiljem.

Puhka rahus, Driveclub!

Allikas: Kotaku

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE