fbpx

Ajalootund: praeguse põlvkonna konsoolid ei ole veel isegi mitte uue põlvkonna konsoolid. Me teame, et PlayStation 4 ja Xbox One on tulemas, teame isegi nende ilmumiskuupäevi ning mõningaid videomänge, mida saame kohe nendega hakata mängima. Kumbki tootajatest reklaamib ka oma konsoolil üht kihutamismängu – Xbox One+Forza 5 ja PlayStation 4+Driveclub. Neist esimene on teada-tuntud mänguseeria, mida on kuulnud isegi need, kes pole kordagi Microsofti konsooli proovida saanud. PlayStationi Driveclub on aga midagi teistsugust, selle teose väljakuulutamisega tekib kohene tulihingeline jälgijaskond, kes ei räägi millestki muust kui just sellest videomängust. Imeilus graafika, sõpradega koos kihutamine ja kogu sotsiaalne pool olid siis sõnad, mida kuuldes hakkasid igal teisel mänguril peopesad higistama. Jah, Driveclub pidi olema PlayStationi nime vääriline kihutamismäng.

driveclub

Kuid siis algasid probleemid, esmalt lükati mäng edasi ja mitte lihtsalt mõned kuud, vaid peaaegu terve aasta. Kui mäng lõpuks ilmus, oli see kõike muud kui terviklik. Igasugune sotsiaalne osa, millele tegelikult terve mehhaanika oli üles ehitatud, lihtsalt ei töötanud. Põhjuseks loomulikult serveriprobleemid. Nii lükkus edasi ka mängijatele lubatud Driveclub PS+ versioon, mis pidi kõigile Sony tasulise teenuse kasutajatele olema tasuta allalaetav ning sisaldama endas 15 autot ja 13 rada. Sony ei tahtnud mängu tasuta versiooni pikka aega mainida, kuni lõpuks teavitas maailma, et nad ei ole seda siiski ära unustanud. Driveclub PS+ versioon ilmus lõpuks selle aasta juunikuus. Kuid kas keegi seda üldse mängis?

Vahepeal sai Driveclub paar tasuta uuendust, mis olid mänguritele vabanduseks kogu selle jama ja pettunud lubaduste pärast. Tänu nendele sai PlayStationi eksklusiivsest kihutamismängust enam-vähem ka täiesti nauditav mäng, kuid kaugeltki mitte see, mida tegelikult loodeti.

driveclub30fps

Nüüd, kui Driveclub on väljas olnud pea aasta, hakkab Sony seda tõesti unustama. Oktoobrikuu uute PS+ mängude tulekul eemaldatakse tasuta allalaetavate mängude nimekirjast Driveclubi PS+ versioon. Arvatavasti loeb sellega Sony antud eksperimendi lõppenuks ning ilmselt ka läbikukkunuks. Mängurid ise on aga suure tõenäosusega kogu selle jama juba unustanud ning edasi liikunud. Driveclubi enda twitteri konto viimaseks postituseks on üleskutse, mida kõike saab mängur, kui ostab soodushinnaga Season Passi. Kuid Driveclubi hooaeg on läbi…