fbpx

Yakuza loojate uusim detektiivimärul Judgment, kus mängija ülesandeks on pahad poisid trellide taha saata, sattus iroonilisel kombel hoopis ise seadustega pahuksisse. Jaapani allilma kajastav teos on tõmmatud skandaali, mis paneb suure küsimärgi alla selle õigeaegse ilmumise käesoleva aasta suvel.

Nimelt arreteeriti kõnealuses teoses Kyohei Hamura nimelisele karakterile hääle andnud näitleja ja muusik Pierre Taki, kahtlustega narkootikumide omamises. Kohaliku uudistekanali Mainichi News väitel otsiti politseile antud vihjetele tuginedes läbi nii Taki Tokyos asuv kodu kui ka tema auto, kuid sealt kokaiini ei leitud. Sellele vaatamata teostati näitlejale ka uriinianalüüs, mis tõestas, et ta on antud ainet tarbinud.

Uudisele reageeris ka SEGA, öeldes, et antud skandaali valguses lõpetavad nad teose füüsiliste ja digitaalsete koopiate müügi. Kompanii vabandab võimalike probleemide pärast, kuid võtab kaalumisele otsuse, milliste sammudega edasi minna. Lisaks sellele kustutas kompanii kõik säutsud Judgmenti kohta oma Twitterist.

Tegemist ei ole siiski esmakordse juhtumiga, kui SEGA peab narkootikumide tarbimise tõttu oma mängudes muudatusi tegema. Nimelt vahetati samal põhjusel välja ka eelmisel aastal PlayStation 4 peale ilmunud Yakuza neljanda osa uusversioonis näitleja Hirokoi Narimiya, kes oli oma hääle andnud Masayoshi Tanimura karakterile.

Jaapanis suhtutakse narkootikumidesse väga drakooniliselt, mistõttu on arusaadav, miks SEGA teose müügiprotsessi peatas.

Allikas: Kotaku