fbpx

Eelmisest aastast alates on Yakuza seeria populaarsus märkimisväärselt kasvanud – Yakuza 0, olles eellugu, tutvustas seeriat paljudele uutele fännidele ning Yakuza Kiwami ja tulevane Kiwami 2 lubavad kõikidel (uuesti) kogeda kõige esimesi peatükke. Sel aastal ilmunud Yakuza 6: The Song of Life tekitas aga paljudele muret, kuna kolme vahepealse peatükiga on võimatu tutvuda, kui just kuskil kapis ei vedele vana PS3. Nüüd on SEGA lubanud need samad teosed tuua PS4 peale, seekord 60 kaadrit sekundis ja 1080p resolutsioonis.

Just nimelt – Yakuza 3, 4 ja 5 jõuavad varsti kõik Sony uusimale konsoolile. Tänu sellele on võimalik kogeda tervet põhiseeriat ühe mängumasina peal! Kuigi tegemist pole uusversioonidega (nagu eelpool mainitud Kiwami mängud), tõotab uus konsool antud teostele ainult head. Seda eelkõige Yakuza 5-le, mida ma siiamaani pean seeria kõige ambitsioonikamaks peatükiks, olles üks parimaid PS3 mänge läbi aegade. Kahjuks ei suutnud too seade teosega sammu pidada, mistõttu kaadrisagedus aeglustus tihti. Uus riistvara peaks antud mure täiesti ära kaotama.

Lokalisatsioonist ei ole veel juttu olnud, aga arvestades Yakuza mängude uut populaarsust lääneriikides (mis on ka kindlasti aidanud antud projekte rahastada), võib oletada, et antud HD-versioonid jõuavad ka siiapoole merd. Loodetavasti saab sellest kuulda lähimate kuude jooksul, sest Jaapanis tuleb Yakuza 3 välja juba augusti alguses, 4. osa selle aasta sügisel ja 5. peatükk järgmise aasta kevadel. Uus lokalisatsioon oleks teretulnud, eriti Yakuza 3 suhtes, kuna selle osa läänestamise käigus võeti väga palju elemente teosest välja.

Yakuza 3, 4 ja 5 tehakse kättesaadavaks nii digitaalselt kui ka füüsilise väljaandena. Seega ei anta uustulnukatele mitte ainult hea võimalus jõuda põhilooga samasse punkti, kus on vanad fännid, aga (juhul, kui antud teosed läände jõuavad) kindlasti on see ka suureks rõõmuks kollektsionääridele – Yakuza 3 ja 4 on muutunud viimase aasta jooksul väga haruldaseks ja 5-l puudub füüsiline versioon totaalselt.

On hea aeg olla kõnealuse seeria fänn – imelised järjelood, võrratud uusversioonid ja nüüd võimsad HD-versioonid ka. Eelmisel aastal algas Yakuza kuldajastu ja tundub, et see ei lõpe niipea!

Allikas: Gematsu