fbpx

Mina armastan Zero Escape seeriat. Aasta alguses sai mängitud ja arvustatud terve triloogia ning nüüdseks asetsevad need teosed minu kõikide aegade lemmikute seas. Seega on lihtne aru saada, kuivõrd elevil ma olen, et seeria looja Kotaro Uchikoshi toob meieni uue üllitise.

AI: The Somnium Files on krimimärul, mille Uchikoshi on teinud koostöös Fire Emblemi ja No More Heroesi disaineri Yusuke Kozakiga. Mängija tegelaseks on detektiiv Kaname Date, kes jahib üht julma sarimõrvarit. Pole vaja uurida kõigest kuriteopaikasid, aga ka unenägusid ning minna sügavale inimteadvusse.

Lugu räägib sellest, kuidas Date leiab üest mahajäetud lõbustuspargist surnud tüdruku, keda oli korduvalt pussitatud ning kelle silm oli peast välja kougitud. Kuriteopaigalt leiab detektiiv ka noore neiu, kelle kätes on verine külmrelv. Kas ta on roimaga seotud või oli ta lihtsalt valel ajal vales kohas? Huvitav, et tegemist on juba teise krimimäruliga sel aastal, kus sarimõrvar varastab silmi. Jaapan, mis toimub?

Kuigi paljude jaoks tuli mängu olemasolu totaalse üllatusena, on Uchikoshi seda tegelikult juba mitu kuud õrritanud Youtube’is. Tegemist oli ühe ARG ehk Alternate Reality Game kanaliga, mille staariks oli noor iidol Tesa ehk A-set. Esimesed videod on tüüpilised totakad vlogid, kus nooruk räägib enda lemmik maiuspaladest ning maskottidest, kuid lõpuks muutuvad üleslaetud videod väga… kummalisteks ja krüptilisteks. Samasugune õrritamine toimus ka Tesa ja tema sõbra Twitteri vahendusel.

Uchikoshi naasmine ning selline omapärane reklaamimine läbi erinevate meediakanalite on teinud AI: The Somnium Filesi üheks minu selle aasta oodatumaks mänguks. Teades Kotaro armastust oma teose lood igasuguseid pöördeid täis toppida, siis on tal kindlasti veel midagi kavalat varuks.

AI: The Somnium Files jõuab Playstation 4, PC ja Switchi peale 25. juulil.

Allikas: Gematsu

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE