fbpx

Lahing Steami ja Epic Gamesi poe vahel ikka kestab ning arutelud antud teemal toimuvad pea igal sotsiaalmeedialehel. Twitter on selleks üks populaarseim koht, kuna võimaldab otse arendajate ja suurfirmade juhtidega diskuteerida, olgugi, et veidi piiratud kujul. Epic Gamesi tegevdirektor Tim Sweeney on hiljuti aga säutsunud inimestele paar huvitavat infokildu.

Kõik sai alguse, kui Sweeneylt küsiti, et mis juhtuks, kui Valve otsustaks võtta kasutusse sama kasumiprotsendisüsteemi, mida Epic kasutab. Timi sõnul lõpetaks tema suurfirma sel juhul eksklusiivlitsentside ostmise ja isegi kaalutleks Epicu teosed Steami veebipoes välja lasta. Muidugi siin on veel paar lisanõuet, et ei tekiks monopol, aga üldiselt oleks see Sweeney arvates oluline hetk arvutimängude ajaloos. Selle tulemusena tekiks tõeliselt avatud turg, kus veebipood on kõigest koht, kus mänge osta, ja mitte valitsev platvorm.

Seda kõike on väga veider kuulda Tim Sweeney suust. Ta väga siiralt tahab avatud turgu, kuid samal ajal tema suurfirma tagab just vastupidist liigsete eksklusiivide hankimisega. Ju see tuleb sellest, et tegevdirektori sõnul on Steami aegunud kasumiprotsent üks suurimaid murekohti mängutööstuses ning ta plaanib seda parandada, olgugi et vägisi. Kuni Valve midagi ette ei võta, peame lihtsalt taluma Epicu karmivõitu strateegiaid.

Kas Steam vastab kuidagi sellele deklaratsioonile? Peame lootma, sest nii võidavad arendajad JA tarbijad.

Allikas: Eurogamer