fbpx

Eelmise aasta lõpus sai kirjutatud, kuidas ülipopulaarse MOBA League of Legendsi loonud Riot Games oli uppumas töötajatega seotud probleemidesse. Suurfirmat süüdistati soolises diskrimineerimises ning mitmed töötajad ja endised arendajad olid valmis ettevõttega kohtusse minema. Riot esitas avaliku vabanduse ja lubas käitumist parandada, kuid tundub, et nad pole veel andestust ära teeninud.

Hiljuti teatasid mängufirma advokaadid plaanist kohtuasjad avalikusest kaotada ning nendest teha eraõigluslikud vahekohtumenetlused. Tuli välja, et Riot Gamesi lepingus oli osa, mis keelas tööandjaid halva käitumise eest kohtusse kaevata ning selle tegemine oleks ilmselge töölepingu rikkumine. Selline kaitse aga ei istunud hästi ülejäänud töötajatele, kes nüüd plaanivad ise antud olukorra enda kätesse võtta.

Stuudios levivad jutud, et arendajatel on plaanis streik. Ei olda rahul sellega, et Riot lubas käitumist parandada ja tunnistada oma eksimusi, kuid nüüd hoopis üritatakse kõiki vaigistada. Kuigi ülemused pakkusid võimalust kokku saada ja antud teemade üle arutelusid pidada, tõi see omakorda kaasa pahameele. Töötajad ei taha enam suletud uste taga nõupidamisi, vaid nõuavad ülemustelt läbipaistvust.

Riot Gamesi eestvedajad üritavad meediat rahustada, öeldes, et tegemist vaid väikese ebameeldivusega nende arenguteel. Töötajad aga just samal mõttelainel ei ole ning on valmis oma pahameelt suurfirmale näitama.

Kes oleks võinud arvata, et firma nimi võis nii prohvetlik olla?

Allikas: Eurogamer