fbpx

Virtuaalreaalsus on viimaste aastatega kasvanud aeglaselt, kuid stabiilselt. Tänaseks on Sony PlayStation VR küll kõige populaarsem, kuid nii HTC Vive, Oculus Rift kui ka teised Windows Mixed Reality (WMR) peakomplektid muutuvad aina populaarsemaks.

Sõltumata sellest, et HTC Vive oli siiani Valve’i poolt soositud VR-seade, otsustas Gaben märtsis õrritada ja nüüd ka ametlikult välja kuulutada enda ettevõtte arendatud ja toodetud Index VR nimelise peakomplekt. Mida me sellest tänaseks teame?

Index VR’i ja HTC Vive Pro vahel on väga palju sarnasusi

Üks silmapaistvamaid faktoreid on muidugi hind – 999 USA dollari suurune hinnasilt on kõrgem kui kõigil Oculus Riftide versioonidel, HTC Vive või ka populaarseimatel WMR seadmetel. Kallim on ainult HTC Vive Pro, millega on Indexil väga palju sarnasusi.

Kogu Index VR komplekt sisaldab peakomplekti ($500), pulte ($279) ning tugijaamasid ($149). Mis eristab neid komponente oma rivaalidest?

Soovi korral saab kasutaja testida ka eksperimentaalset 144 Hz-režiimi!

Üks olulisemaid elemente iga VR-seadme juures on ekraanide lahutus – Index VR hakkab kasutama 1440×1660 LCD paneele, mis Valve’i sõnade järgi on paremad kui OLEDid. Nähtavate pikslite liikuvus peaks olema sujuvam, teravam ja täpsem.

Index VR’i tavakaadrisageduseks on 120 Hz, kuigi on toetatud ka 90 Hz vanemate mängude jaoks. Soovi korral saab kasutaja testida ka eksperimentaalset 144 Hz-režiimi, mis ei pruugi töötada nii nagu peab, kuid kindlasti teeks kogu kasutuskogemuse veelgi sujuvamaks.

Suurt rolli mängib ka seadme mugavus – Valve väidab, et Index VR’i saab sättida nii, et see sobiks „95%-le inimestest“ ning on igatpidi reguleeritav, et vältida võimalikke ebamugavusi. Mõeldud on ka prillikasutajatele – läätsede kaugus ja nurgad on muudetavad.

Index kontrollerid hakkavad individuaalselt jälgima igat sõrme

Index VR’i heli on samuti paremaks muudetud – klapid enam ei puutu kõrvadega kokku, vaid on nendest veidi eemal, et heli oleks realistlikum.

Selleks aga, et kõike jooksutada, soovitab Valve vähemalt GTX 970 või R9 290X-iga varustatud kahetuumalist arvutit. Parima kogemuse saamiseks võiks masin olla varustatud GTX 1070, Vega 56 või RTX 2060 ja neljatuumalise protsessoriga. Nii suure resolutsiooni jooksutamine ei ole lihtne tegu, eriti arvestades kõrgeid kaadrisagedusi, mistõttu veidi kõrgemad süsteeminõuded ei tule üllatuseks.

Valve kiidab ka enda kontrollereid. Gabe õrritas meid uute Knuckles-tüüpi kontrolleritega juba aastal 2017. Nüüd jõuavad nad ka avalikkuseni – Index kontrollerid hakkavad individuaalselt jälgima igat sõrme, mis võimaldab kasutada käsi täies ulatuses.

Tugijaamad kannavad uhkelt versioon 2 nime, kuid on tagasiühilduvad HTC Vive esimese põlvkonna tugijaamadega, nii et kui sinul peaks juba olema HTC Vive ning sa tahaksid Valve Index VR seadet osta, siis tuleks Ühendriikides elades välja käia $749. Tugijaamade teine põlvkond peaks see-eest olema täpsem ja laiema vaatenurgaga.

Rohkem informatsiooni Valve Index VR’i kohta kahjuks ei ole. 1. maist saavad kõik huvilised seadet eeltellida, et saada kätte siis, kui see on valmis. Kuulujuttude kohaselt peaks koos Index VR’iga ilmub ka üks preemium-teos… Kuid selle kohta Valve ütles vaid „selle aasta jooksul“.

Allikas: Techspot