fbpx

Hiljuti ujusid internetti lagedale jutud sellest, mis toimub Blizzardi stuudio nelja seina vahel. Tõuke neiks andsid sahinad, et arendaja katsetas kätt Starcraft seeria üksikisikuvaates tulistamismänguga, ent seejärel otsustas sellele vee peale tõmmata, et keskenduda kahele tähtsamale projektile – Diablo 4 ja Overwatch 2.

Tundub, et sellest oli kasu, kuna teosed on jõudnud faasi, kus neid saab (vähemalt osaliselt) firmasiseselt esitleda. Prantsuse väljaanne Le Monde kirjutas hiljuti Blizzardi Euroopia filiaali raskustest ning sellest, kuidas firma on otsustanud katkestada vähemalt 30% töötajatega lepingu. Ehk selgub varsti ka see, kuidas mõjutab too lüke firma rahakotti!

Selle valguses heideti aga pilk tuleviku poole, tänu millele selgus, et valitud arv Blizzardi töötajaid on saanud pilgu peale heita kauaoodatud Diablo 4-le ning samuti on neid informeeritud asjaolust, et töö Overwatch 2 kallal on täies hoos. Mitte kumbki mainitud mängudest ei tohiks ilmuda enne 2020. aastat (ning vaevalt, et need siiski meieni jõuavad).

Diablo III jõudis PC peale 2012. aasta maikuus, möödunud põlvkonna konsooliversioonid jõudsid meieni aasta hiljem. 2014 ilmus mäng PS4 ja Xbox One’i peal ning Nintendo Switchi omanikud said nautida seda alates mullu novembrist. Overwatch jõudis poelettidele (ja kõikidele platvormidele, v.a. Switch) 2016. aasta mais.

Tänavune Blizzcon toimub 1-3. november. Loodetavasti suudab Blizzard meid tänavu positiivsemalt üllatada kui mullu…

Allikad: Kotaku, Tweaktown