fbpx

Pokemon Sword & Shield (ei, Pokemon Gun pole jätkuvalt päris mäng) toovad uue generatsiooni võitlusloomakesed Nintendo Switchile. Esmakordselt jagati meile teoste kohta killukeste kaupa infot veebruarikuus, ent nagu tihti juhtub, jäid fännid enamat tahtma. Ega’s janu piisaga kustutata!

Värskelt sadas meile kaela uus portsjon informatsiooni. Spetsiifiliselt kõnealustele mängudele pühendatud Nintendo Direct ülekande jooksul tutvustati meile värskele piirkonnale Galarile omaseid loomakesi ja uut mängumehaanikaid. Viimaseks on Dynamax ehk fenomen, mis muudab treeneri Pokemonid hiigelsuureks (ent seda vaid korra ühe matši jooksul ning kõigest kolme käigu ajaks, peale mida loomake tagasi õigesse mõõtu naaseb).

Heitlused võimlate ninameeste- ja naistega toimuvad nüüd suurtel areenidel, et: a) lahutada samal ajal ka sadade (kui mitte tuhandete) inimeste meelt ning b) sinna mahuksid ära Dynamaxi abil gigantseks muutunud Pokemonid. Kõiki matše kantakse üle ka kohalikus televisioonis (kuigi mängitavust too viimane fakt ei mõjuta).

Kui varasemalt tundus, et Sword & Shield astuvad sammu tagasi ning ei luba mängijal maailmas pesitsevaid loomakesi näha – nagu seda tegid möödunud aastal ilmunud Let’s Go Pokemon Pikachu & Eevee – siis Directis selgus, et lood on risti vastupidised. Pokemonide märkamiseks tuleb lihtsalt vaeva näha ning nende avastamiseks ja maailmas ringi vaatamiseks tuleb kasutada kaamera abi.

Veel üks märkimisväärne lisa, mis Pokemoni mängude jaoks uudne, on võimalus koos kuni kolme sõbraga (või, teades Nintendo lähenemist võrgus mängimisele, koos kolme võhivõõraga) osa võtta Max Raid Battle üritustest, kus võideldakse Dynamaxi mõju all olevate Pokemonidega, kes püsivad suurena terve võitluse vältel. Võidu puhul avaneb mängijatel võimalus haruldasi loomakesi püüda.

Viimasena näidati meile Galari regiooni legendaarseid Pokemone: Zacian ja Zamazenta. Mõlemad on hundilaadsed olendid, esimesel on mõõk hambus, teisel nägu varjab kilp.

Pokemon Sword & Shield ilmuvad käesoleva aasta 15. novembril. Võime vaid ennustada, kas ajaaken on piisav, et jõuda Level1 Aasta Mängu valimisel esikümnesse, nagu seda tegid Let’s Go Pikachu & Eeeve – teos platseerus meie edetabelis 8. kohale! Küll on aga tõenäoline, et sarnaselt eelkäijale, hakatakse purustama kõiksugu müügirekordeid.