fbpx

Nintendo kuulutas ametlikult välja uue konsooli. Seadme nimeks on Nintendo Switch Lite ning tegu pihukonsooliga, mis mõeldud inimestele, keda ei huvita karvavõrdki võimalus oma Switchi ka telekaga ühendada.

Kui tavalisel Switchil on olemas eemaldatavad juhtpuldid JoyConide näol, siis Lite’i puhul on need seadmesse sisseehitatud, samuti on eemaldatud HD Rumble. Küll on aga ümber disainitud n-ö vasakpoole juhtpult, kus varasemalt eraldi asetsenud nupud on asendatud tuttavlikuma D-Padiga.

Samuti puudub uuel masinal nn. tugijalg (mille puhul ei oska ma öelda, kes ja millised situatsioonis seda reaalselt kasutada tahaks). Positiivse küljena saab välja tuua asjaolu, et Lite’i aku eeldatav kestus on pikem, kui tavalisel mudelil – Switchi 2-6 tundi, Lite’il aga 3-7. Oma olemusest tingituna ei pruugi absoluutselt kõik Switchi mängud Lite’i peal töötada, ent valdav enamus Switchi mängudest on siiski toetatud. Teiste teoste puhul peab soetama eraldisesivad Joy Conid – näiteks Super Mario Party eeldab eraldi Joy Conidega mängimist, sama saab öelda ka 1-2 Switchi kohta.

Kaasaskantav, pisut väiksemate mõõtudega Switch Lite ilmub maailmaringselt juba sel sügisel, täpsemalt 20. septembril. Mängumasina prognoositud hinnaks on ligikaudu 200 dollarit ning seda saab soetada kolmes erinevas toonis: kollane, hall või türkiissinine.

Allikas: Nintendo