fbpx

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja Intel on löönud käed, mille tulemusena kuulutati välja Intel World Open nime kandev e-spordivõistlus, mis leiab aset Jaapanis vahetult enne 2020. aasta suveolümpiamänge.

Intel World Open koosneb kahest mängust: Rocket League ja Street Fighter V. Mõlemal neist on auhinnafondiks 250 000$, mis teeb turniiri koguauhinnafondiks 500 000$. Turniiri finaalid toimuvad 22.-24. juulil Tokyos Zepp DiverCity hallis, mis mahutab umbes 2500 pealtvaatajat. Esimesed kvalifikatsioonid toimuvad internetis, kus osalejariikidest pärit mängijatel antakse võimalus end tõestada.

Parimad pääsevad 2020. aasta juunikuus Lõuna-Poolas Katowice’i linnas toimuvatele kvalifikatsioonidele. Kogu turniiri korraldab aga ESL, kes seisab teiste seas Intel Extreme Masters e-sporditurniiri taga. Suveolümpiamängud ise toimuvad Jaapanis 24. juulist 9. augustini.

Mängude valikul sai oluliseks asjaolu, et mõlemad teosed on lihtsasti jälgitavad ja mõistetavad ka neile, kes pole videomängudega kursis. Antud käiguga soovitakse demonstreerida videomängude avatust ja sobivust kõigile ning mine tea, ehk toob see lähemale aja, kui videomängud saavad olümpiamängudel päriselt esindatud.

2017. aastal arutas Pariisi Olümpiakomitee võimalust kaasata e-sport 2024. aasta olümpiamängude kavva. Suurürituse kava kinnitatakse aga peale 2020. aasta Jaapani olümpiamänge. E-sport on juba kaasatud Kagu-Aasia mängudele medalialana, millele andis oma panuse hiljuti Razer.

Allikas: The Esports Observer