fbpx

Muahaha, halloween on käes! On aeg panna tuled kustu ning „nautida“ kõige hirmsamaid kogemusi, mida videomängude meedium pakkuda võib!

Vahel pole aga igasuguseid üleloomulikke koletisi vaja, et mängijale naha alla pugeda. Piisab nendest monstrumitest, kes elavad tavainimeste seas. Järgmised kuus tegelast tekitavad meile külma higi, kuna koletis inimese näoga on tunduvalt usutavam ning realistlikum, vaatamata asjaolule, et nad eksisteerivad ainult fiktsioonis.

Eddie Gluskin (Outlast: Whistleblower)

Ideaalne abikaasa?

Outlasti mängijate teine külastus Mount Massive hullumajja suutis olla esimesest kordades hirmsam ning seda suuresti tänu Eddie Gluskinile, keda kutsutakse ka lihtsalt The Groom’iks ehk Peigmeheks. Ta jahib mängijat mööda hullarit, samal ajal lauldes, kuidas ta ema oli talle alati rääkinud, et abiellumine ja pere loomine on elus kõige tähtsamad. Eddie ei taha mängijat ära tappa, vaid tahab ta endale naiseks võtta! Oota! Aga mängijategelane on ju mees? Eddie ei lase sel end heidutada – pole probleemi, mida ketassaag ja nuga ära ei lahendaks.

SKX (Condemned: Criminal Origins)

Järjekordne päev detektiiv Ethan Thomasi jaoks.

Condemned: Criminal Origins on fantastiline õudusmärul, mille suurimaks inspiratsiooniks on kindlasti film „Voonakeste vaikimine“. Hannibal Lecteri ja Buffalo Billi asemel on siin teoses aga liikvel sarimõrvar nimega SKX ehk Serial Killer X. Tema sihtmärkideks on teised sarimõrvarid ning ta tapab neid kasutades nende endi meetodeid, tükeldades tükeldajaid ja piinates piinajaid. Mis SKXi veelgi hirmsamaks teeb, on tema kinnisidee mängijategelasega. Peategelane on detektiiv, aga kas see tähendab, et lastakse olla? Condemnedi käigus suurenevad laipade mäed ning verejõed väidavad vastupidist.

Stefano Valentini (The Evil Within 2)

Stefano järjekordne „meistriteos“.

Mis saab olla hirmsam, kui psühhopaadist kunstnik? Äkki psühhopaadist kunstnik, kellel on justkui jumalikud võimed. Selline ongi Stefano Valentini – sarimõrvar, kes sattub peategelase Sebastian Castellanosega STEMi kollektiivsesse teadvusesse. Stefano aga saab tunduvalt parema diili kui mängija, kuna Valentinile kingitakse võimed, millega tal on võimalik enda sadistlikud fantaasiad ellu tuua. Tema jaoks on inimese surmahetk ilus ning ta panebki enda ohvrid aegluubis oma viimseid sekundeid igaveseks läbi elama. Kunst nõuab ohvreid ja Stefanol pole selles osas absoluutselt mingit pretensiooni.

The Mole (Judgment)

Kes varitseb selle kapuutsi all?

Judgment näitab Yakuza fännidele armastatud Kamurocho linnaosa tumedamaid külgi ning selle pimeduse allikaks on sarimõrvar, keda detektiiv Yagami nimetab The Mole’iks (ehk siis Mutt, kuna ta pistab enda pea väga harva peidust välja). Kuigi tema ohvriteks on ainult yakuza liikmed, on nende laibad jäetud äärmiselt häirivasse seisundisse ehk siis ilma silmadeta. Mängija õpib teose vältel tolle mõrvari kohta nii mõndagi, kuid kõige šokeerivamaks üllatuseks on tema identiteet – miski, mis ei tekitanud võidutunnet, vaid pigem uusi pingeid ning hirme.

TV Mõrvar (Persona 4)

Üks kummalisemaid asju, mida avastada esimese asjana hommikul.

Persona 4 on üks värviline ja lõbus mäng sõprusest. Mis aga meie tegelasi kokku toob ning sõpradeks teeb… on Inaba väikelinnas toimuvad kummalised mõrvad. Laipasid on avastatud täiesti absurdsetest asukohtadest, näiteks telefoniliinidelt või telekaantennide otsast. Meie peategelased avastavad peagi  telekate seest uhiuue monstrumeid täis dimensiooni ning leiavad, et just seda asukohta ongi mõrvar kasutanud enda tapatöödeks. Kas mängija tiim suudab aga telekamaailmast kõiki ohvrid päästa ning avastada kes nende roimade taga on? Püsige Persona 4 kanalil ja saate teada!

Walter Sullivan (Silent Hill 4: The Room)

Kes on? Walter Sullivan? Kedagi pole kodus!

Silent Hill 4: The Room räägib ühest õnnetust mehest, kes jääb enda korterisse luku taha. Ainsaks väljapääsuks on auk vetsu seinas, mis transpordib ta teistesse reaalsustesse, kus jagatakse veidi infokillukesi korteri eelmiste elanike kohta. Nende seas oli külmavereline Walter Sullivan, kes oli ühes Silent Hilli lastekodus üles kasvades saanud põhjalikku religioosset ajupesu ning selle tulemusena seadnud endale ülesandeks tappa 21 inimest, et taaselustada linna ususekti jumal. Mis asja hirmsamaks teeb on fakt, et Walter ise oli 11. ohver, nii et ta pole kõigest sarimõrvar, aga sarimõrvarist vaim. Ja siin ma lohutasin end sellega, et keegi ei saa ju lukustatud korterisse sisse.

Oh kui hea, et eelpool mainitud tegelased päriselt ei eksisteeri! Hahaha…. Samas… peaks vist vaatama üle, kas ma ikka panin uksed põhjalikult lukku. Mida? Teen seda igaks juhuks. Ma ei karda midagi!

Head ja hirmsat halloweeni kõigile!