fbpx

Tänaseks on mängustuudio ZA/UM maailma peal laiali ning peamine ajutrust pesitseb Inglismaal, ent väikese maana tunneme sellegi poolest uhkust, et fantastiline detektiivirollikas Disco Elysium sai alguse justnimelt meie kaunilt kodumaalt.

Seda ägedam on näha, kuivõrd sooja vastuvõtu osaliseks teos on saanud. Näiteks pärjas veebileht IGN Eesti mängu 9,6 punktiga, mis on kõrgeim skoor, mida tollel saidil tänavu on jagatud. Tolle saavutusega mööduti sellistest gigantidest nagu Devil May Cry 5 (9,5) ning Sekiro: Shadows Die Twice (9,5).

https://twitter.com/mattpurslow/status/1184483048869519360?s=20

 

IGN pole ainus, kelle arvates ZA/UM-i isomeetriline põnevik suurepärane on. Praegu ilutseb mängu Metacriticu lehel ilutseb koondhinne 93, mis põhineb seitsme kriitiku arvustusel (kokku on arvustusi üheksa, kahel puudub hinne). Kiidulaulu laulavad ka näiteks Wccftech (95 punkti) ning PC Gamer (92 punkti). Viimane neist ennustas teosele ka Aasta Mäng 2019 tiitlit. Samuti saab ZA/UM rõõmustada üle imelise avapaugu üle Steami keskkonnas.

Meid võttis mäng korduvalt sõnatuks:

P.S. Huvitav fakt – IGN omab mängude müügi- ja väljaandmisplatvormi Humble Bundle, kelle alla Disco Elysium kunagi kuulus. Praegu antakse mängu ise välja.

Allikas: IGN