fbpx
Artikkel ilmus algselt 11.09.2019

Richard Burns Rally

2004. aastal ilmunud Richard Burns Rally pole aastate jooksul saanud omale väärilist vastast, kes kuninga korralikult troonilt kukutaks. Teost peetakse siiani üheks parimaks rallisimulaatoriks. Tõsi, aktiivne mängijate- ja modifitseerijate kommuun on hoidnud mängu tänini elus ning väärikast vananemisest pole siinkohal võimalik kirjutada. Teosele on loodud isegi virtuaalreaalsuse tugi!

Ilmudes sai mäng tänu oma kõrgele raskusastmele suure kriitika osaliseks. „Mängud peavad olema lõbusad,“ kirjutasid pea kõik arvustajad. Olen selle arvamusega kohati nõus, aga koht, kus see ei kehti, on kindlasti simulaatorid, ning Richard Burns Rally on Simulaator suure algustähega!

Colin McRae Dirt

Codemastersi poolt loodud Colin McRae seeria teostest on raske ühte konkreetselt parimat mängu välja valida, seega jõuab antud nimekirja 2007. aastal ilmavalgust näinud Colin McRae Dirt. Tegemist oli kuuenda mänguga sarjas ning viimase teosega, mis valmis enne vanameistri Colin McRae parematele ralliradadele lahkumist.

https://youtu.be/5JmKkooR2c8

Antud teosega tutvustas arendaja Codemasters Ego Game Technology Engine nime kandvat mängumootorit, mida kasutatakse tänini. Sellega on loodud nii F1 seeria mängud, aasta alguses ilmunud Dirt Rally 2.0 kui ka 11. oktoobril ilmuv Grid.

Dirt Rally 2.0

Kui on üks teos, mis suudab küündida simulaatorina Richard Burns Rally kõrgusele, on see Dirt Rally 2.0. 2019. aasta 26. veebruaril poelettidele jõudnud teos ei ole aga mängurite südameid täielikult võitnud. Kritiseeritakse nii teose ärimudelit, seda erinevate hooajapääsmete ja lisasisu tõttu, kui ka katkist virtuaalreaalsuse tuge. See kõik aga kõrvale jättes, on tegemist ühe väga kauni ning mängijaid proovile paneva teosega.

WRC 8

Kylotonni poolt arendatud ning Bigben Interactive’i väljastatud WRC seeria on olnud rallimängude peksupoiss, mida senini ei ole päästnud ka WRC sarja eksklusiivlepingute olemasolu. WRC 8 aga näitab seeriat hoopis teises valguses! Mäng ei suuda küll võita simulatsioonifännide südameid, kuid pakub võrreldes varasemate osadega tunduvalt nauditavamat sõidukogemust.

Millises teises videomängus saab istuda koguni kolme Eesti rallisõitja kohale ning kehastada nii Ott Tänakut, Roland Poomi kui ka Ken Torni?

Sega Rally Championship

Milline nimekiri oleks täielik ilma ühe kultusteoseta? Sega Rally Championship vallutas 1994. aastal arkaadide maailma, tutvustades esmakordselt erinevaid pinnaseid, mis kõik käitusid isemoodi. Autode valikus olid esindatud legendaarsed Toyota Celica GT-Four, Lancia Delta HF Integrale ja Lancia Stratos HF. Teos jõudis 1995. aastal Sega Saturni konsoolile ning 1997. aastal arvutile.