fbpx

Tarmo Toomepuu TOP 10 mängu aastal 2020

[Ka tänavu otsustasime, et lisaks Level1 enda inimestele kutsume endaga oma lemmikuid jagama ka sõpru-tuttavaid, kes peaksid ka paljudele teile juba varasemast tuttavad olema. On ju tegemist isikutega, kes kodumaisel mängumaastikul striimide-videotega-artiklitega ilma teinud või muidu tuntud nägudega, kel on mängimine üks südamelähedane tegevus. – Sten]

Järjekordne (pöörane) aasta ja järjekordne (pöörane) lemmikmängude nimekiri. Mina olen Tarmo, Mkuubis.ee lehe residentne mölalõug ja videomänguürituste sarja Mänguriiul eestvedaja ning siin on kümme mängu, mis mulle sellel kordumatul aastal enim muljet avaldasid!

NBA 2K21 (uue põlvkonna oma)

NBA 2K21 oli vana põlvkonna konsoolidel ehk PS4 ja Xbox One’i peal tarbitav, aga üldkokkuvõttes vigane ja keeruline mäng. Pagana palju auru läks selle peale, et palli korvi saada. Uue põlvkonna konsoolide saabumisega kõik aga muutus, sest neile ilmus NBA 2K21 täiustatud ja lihvitud versioon, mis on vaieldamatult kõikide aegade parim NBA 2K sarja mäng.

Marvel’s Avengers

Marvel’s Avengers ilmus küll juba septembris, kuid tegu on tänaseni tehniliselt toore, vigu täis ja ühte nägu vastastest kubiseva mänguga. Aga sellest kõigest hoolimata ei suuda ma selle mängimist lõpetada, sest teos ise on lõbus ja selle võitlussüsteem viimse ampsuni nauditav. Raudselt lõppeva aasta parim halb mäng.

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx võttis kõik koostisosad, mis virtuaalreaalsusmängud vahvaks teevad ning segas jupid omavahel kokku. Tulemuseks on elamus, mis on sedavõrd lihvitud ja kaasahaarav, et teised selle aasta VR-teosed kahvatuvad selle kõrval. Ja pimedas krõbistavad ning sulle päriselt näkku kargavad peakrabid on hullult ägedad.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing on parim mittemillegitegemise mäng. Sa valitsed üksiku saare üle, kus sa otseselt mitte midagi tegema ei pea, aga sul on alati midagi teha. Kuna mäng ilmus täpselt kevadise sotsiaalse distantseerumise ajaks, sain ma isegi selle kaudu teiste saari külastada ja niimoodi inimestega suhelda. Kui teil on kunagi oma 400 tundi vaba aega, siis teate, mis mängu osta.

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII oli omal ajal see mäng, mis Jaapani rollikad popiks ja noortepäraseks tegi. Kauaoodatud uusversioon ilmub jupiti ning esimene osa lõi mind kohe esimestest sammudest pahviks, sest teist nii hoole ja armastusega tehtud armastuslugu fännidele polnud mu silmad veel näinud.

Immortals: Fenyx Rising

Tuleb välja, et The Legend of Zelda: Breath of the Wildi kloon olla pole üldse paha. Lihtsa võitlussüsteemi ja vasakule kiskuva huumoriga mütoloogiamärul oli suurepärane ajaviide ning see on see mäng, kuhu ma viimasel ajal nii kümne minuti kaupa aega matnud olen, kui midagi muud mängida ei jõua, sest igal sammul ootab sind mingi koletis, aardekirst või mõistatus.

Death Stranding

Kuna Death Stranding sattus minu kätte alles eelmise aasta lõpu eel, kasutan ma ära asjaolu, et arvutil ilmus Hideo Kojima meistriteos tänavu ja viskan selle oma lemmikute hulka. Pole paremat mängu, mille maailm, tegevused ja olustik 2020. aastat paremini iseloomustaks kui see. Ja lisaks kõigele olid punktist A punkti B liikumisele keskenduvad mängumehaanikad suurepärased.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

https://youtu.be/NTunTURbyUU

Spider-Miles parandas kõik asjad, mille kallal ma Marvel’s Spider-Manis virisesin. Lisaks… tegu on ju ikkagi Ämblikmehega ja see teeb mängu juba automaatselt heaks. Viimase uuendusega on see ka üheks parimaks näiteks, mida suudab pakkuda Sony uus ja ihaldusväärne mängukonsool PlayStation 5.

Mario Kart Live: Home Circuit

Jõulude eel leidsin end abikaasale kurtmast, et sel aastal pole kauplustes ühtegi hittmänguasja, mida lastele pähe määrida. Seejärel mõtlesin, et mida ma virisen – on küll, aga see nõuab Nintendo Switchi konsooli olemasolu. Mario Kart Live: Home Circuit on parim näide sellest, mida liitreaalsusega inimese elutoas teha saab ning mänguasjana on tegu fantastiliselt lõbusa tootega. Kahju, et tal lihtsalt videomängu osa veidike kaheldava väärtusega on.

Resident Evil 3

Mulle meeldivad zombifilmid, -mängud ja Resident Evili sari. Seega meeldis mulle ilmselgelt ka Resident Evil 3 uusversioon, kus minu nooruspõlve kõige jubedam virtuaalvastane Nemesis veelgi õudsem välja nägi. Kaunis graafika ja vahva märul, mida sa veel tahta oskad?