fbpx

Eesti Vabariigi aastapäeval mõtleme ikka, kui uhke on olla eestlane. Mida oleme selle 103 aasta jooksul saavutanud ja kuhu jõudnud. Kui muidu võib peamiselt meenuda sääraseid asju nagu Skype, e-Riik või Eurovisiooni võit, siis videomängude puhul läheb mõte millegipärast rändama nende teoste juurde, kus on Eestit mainitud. Oleks ehk aeg muutusteks?

24. veebruaril leidsin minagi end mõtlemas videomängudest, mis oleks Eestiga seotud ning millega oma õhtut täita. Peast käisid läbi Eestist pärit terroriste täis kaubalaev, Pihtla õlletehas ning veoautoga Tallinn-Tartu maantee läbimine. Samuti mõtlesin virtuaalsest kihutamisest Audru ringrajal, lennukiga Eesti kohal liuglemisest või võimalusest Tallinna ühiskondlik transport ümber ehitada. Pealkirjadest nagu „Neli videomängu, milles on mainitud Eestit“ ei ole loomulikult puhtad ka meie ise. Samas oli aeg, mil teisiti valdkonnale lähenemine oligi keeruline.

Kohaliku mängutööstuse puhul saame koguni rääkida populaarsetest seeriatest ning kahest teosest, mis on varsti mängitavad nii PlayStation 5 kui ka Xbox Series X mängumasinatel. Steamis on kokku pandud ka Eesti mängude nimekiri, milles ilutseb 34 teost, neist paljud 2020. ilmumisaastaga. See on asi, mille üle saab iga eestlasest videomängusõber uhke olla!