fbpx

Mäletan seda 2014. aasta Gamescomi, kui tühjast kohast kuulutati välja müstiline õudusmäng P.T., mis reaalsuses oli demo Hideo Kojima poolt loodavale Silent Hills mängule. Peale seda läksid Konami ja Kojima tülli ning nii jäigi täismäng ilmumata ning kadus ka P.T. ise.

Kuigi aastal 2022 pole P.T. võimalik PlayStationi konsoolidele alla laadida, ei võta keegi meilt mälestusi (või varasemalt kettale salvestatud demo)!

Tänavu tähistab teos kaheksandat sünnipäeva ning sellega seoses meenutati seda ka Twitteris.

„Lõbus fakt: kuna olin sel ajal Konamis 1P (first-party) juht, aitasin P.T. (koos võlts-väljaandjaga) poe esikülgedel üles seada,“ meenutab Konami töötaja Pearl L. „Mina pidin ka Sonyle helistama ja paluma neil mäng maha võtta ja uuesti allalaadimised blokeerida. See oli super lõbus vestlus.“

Muuhulgas avaldas Pearl, et Sony tegi Konamile nii mõnegi erandi, mis puudutasid mängu jagamist. Ka meenutas ta, kuidas Hideo Kojima ennustas, et P.T. saladuste avastamine võtab kuid ning mitte keegi ei osanud aimata, et reaaluses alistatakse demo vaid paari päevaga.

Kuid miks demo siiski PSN-ist eemaldati? „Ma ütlen seda armastusega – „sest Konami.““