fbpx
MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allas

„Ma tean, et ütlen seda igal korral, ent tõepoolest usun, et oleme sel korral suutnud MängudeÖÖ tarbeks kokku panna kõige parema kava, mis eales olnud,“ räägib ürituse peakorraldaja Andri Allas. Tema sõnul on üheks suurimaks tõmbenumbriks Eesti mängude ala, millesarnast pole varem kunagi nähtud.

MängudeÖÖ on pika ajalooga videomänguüritus, mis pakub meelelahutust nii kogenud mänguritele kui ka neile, kes antud maailmaga alles esimest tutvust tegemas. Üritusel saab osa võtta erinevatest suurejoonelistest turniiridest, proovida uuemaid ja ägedamaid videomänge, tutvuda uhiuue tehnikaga ning saada teada, millises suunas liigub kodumaine mängutööstus.

„Fakt, et sel MängudeÖÖl saab näha ja ise proovida niivõrd palju Eesti videomänge, teeb mind väga rõõmsaks,“ sõnab Allas. „Meie väike, ent tubli mängutööstus on viimaste aastate jooksul niivõrd palju suuri samme astunud ning maailmakaardil aina rohkem kanda kinnitanud.“

„Olen enam kui kindel, et MängudeÖÖl saame näha ka järgmist hitti, mis peagi laias maailmas laineid hakkab lööma.“ Allas lubab, et üritusele jõuab kahekohaline arv kodumaiseid teoseid. Mõned neist on juba ilmunud, teised aga alles ootamas seda õiget hetke.

Nagu tavaks kujunenud, saavad soovijad üksteisega mõõtu võtta erinevatel võistlustel. Ei puudu selgi korral kavast jalgpallimäng FIFA 22 ega võimalus kaklema hakata. Seda viimast muidugi virtuaalsel kujul – nimelt on kaklusmänguks valitud tänavu suvel ilmunud ning üllatavalt populaarseks kujunenud MultiVersus, mida iseloomustavad selle tuntud tegelased ja pööraseks mölluks kujunevad matšid.

„Tahaks veel eraldi välja tuua saali, kus saab videomänge teistsuguse nurga alt näha,“ jätkab Allas. „Nimelt tulevad MängudeÖÖle mitmed eestlased, kes oskavad videomänge rekordilise kiirusega läbi teha ning nii mitmedki on omal alal vaieldamatud maailma tipud.“ Samuti toimub järjekordselt suur Dungeons & Dragonsi lavamäng, populaarse veebikoomiksi Arcade Rage eestvedaja räägib aga, kuidas sünnivad maailma vallutavad naljapildid.

MängudeÖÖ toimub 17. septembril kell 21.00 Ülemiste keskuse Apollo Kinos. Ürituse vanusepiiranguks on 16 eluaastat, ent esmakordselt saavad üritust väisata ka kõik vanuses 14+ isikud koos täiskasvanud saatjaga.