fbpx

Yakuza fännidele saabusid jõulud varakult, sest seeria arendustiim Ryu ga Gotoku stuudio pidas voogedastust, mille jooksul avalikustati mitte üks ega kaks, aga nimelt kolm uhiuut projekti.

Uudised ei piirdunud vaid tolle üritusega, sest kõigest mõned tunnid hiljem said PC-mängurid suure üllatuse osaliseks. Vaatame kõiki neid teadaandeid lähemalt!

Like a Dragon: Ishin

Daamid ja härrad, unistused võivad täituda küll! 2014. aastal eksklusiivselt Jaapanis ilmunud samurai-teemaline Yakuza kõrvalepisood on juba aastaid olnud ülejäänud maailma fännide üks suurimaid soove. Arendustiimil on alalõpmata mingi ettekääne, olgu selleks tihe töögraafik või hirm, et lääne publik ei saaks narratiivist aru. Kannatlikkus aga tasub end ära, sest Yakuza Ishin, nüüdseks ametlikult nimega Like a Dragon: Ishin, jõuab läände tuleva aasta 21. veebruaril ning saab olema mängitav nii arvutil kui ka PS4, PS5, Xbox One ja Xbox Series S peal.

Mäng kannab Jaapanis ka Kiwami alapealkirja, nii et tegemist on uusversiooniga! Üllitis on toodud üle Unreal Engine 4 mängumootorile, mis aitab graafikat parandada, ilma et keskset mängitavust kuidagi muudaks. Lisaks on toodud mängu hulganisti uusi tuttavaid nägusid – originaalmängus olid kõik karakterid erinevad tegelased esimesest viiest Yakuza mängust. Kuna on aga möödas rohkem kui kaheksa aastat, on palju rohkem mänge ning nendega ka uusi ikoonilisi tegelasi ilmunud. Uusversioon Ishinist annab neile võimaluse ka kasutada enda katanasid (see on jaapani keeles Jaapani mõõk!).

Like a Dragon 8

Kuigi põhiseeria uusima peatüki kohta väga palju infot ei avaldatud, näidati uut treilerit, kus nägime, et Ichibani teisel seiklusel on tal kaasas üks tuttav nägu uue mitte-nii-tuttava soenguga. Video lõpus näidati ka, et mängu pealkirjaks saab olema Like a Dragon 8. See, koos Ishiniga, kinnitab, et Yakuza on nüüd ametlikult Like a Dragoniks muudetud, et olla rohkem kooskõlas Jaapani Ryu ga Gotoku pealkirjaga. Kuigi arvan, et see on hea valik (kuna Yakuza ei ole nimi, mis seeriat kõige paremini peegeldab), oleks seda võinud natuke paremini teha – arvestades, et meil läänes puudub episood, mis kannab numbrit 7…

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Kiryu ilmumine seeria kaheksandas mängus on kummaline valik, mis (kuigi tekitab elevust) paneb kergelt kulmu kergitama. RgG stuudio tahab aga tõestada, et vana peategelase tagasitulek pole ilmaegu ning selleks on nad loonud kõrvalepisoodi nimega Like a Dragon Gaiden. Teos tuleb välja millalgi järgmisel aastal kõikidele eespool nimetatud konsoolidele ning saab olema pigem lühikene seiklusmärul kui suur rollimäng.

The Judgment Collection

Kirsiks tordil oli aga teade, et Judgment ja Lost Judgment (ning selle fantastiline lisapakk Kaito Files) jõuavad pärast pikka ootamist lõpuks PC peale ja need on saadaval juba praegu! See pole kõigest fantastiline uudis, kuna paljudel uutel mängijatel on võimalik kogeda Yagami krimidraamat, aga ka seetõttu, et antud teadaanne kinnitab, et peategelase näitleja talendiagentuuri ja Ryu ga Gotoku stuudio vaheline tüli on lõpule jõudnud, andes lootust kõrvalseeria tulevikule!

Ühes asjas saab olla kindel – 14. september läheb ajalukku kui üks parimaid päevi Yakuza (või siis Like a Dragon?) fännidele!