fbpx

E3 2017: 6 viimase hetke ennustust

Tänavune E3 rong on juba üpriski varakult tuurid sisse saanud, sest mitte ainult ei ole esimene (mitteametlik) pressikonverents loetud tundide kaugusel, ka uudiseid lekib ohtralt vasakult ja paremalt. Enne, kui tagumisedki üllatused reeta suudetakse, teeme veel mõne viimase hetke ennustuse.

Wii U Smash Bros. ilmub Switchile juba sel aastal

See, et Nintendo keskendub lisaks uute mängude loomisele ka vanemate kogemuste uuele masinale ületoomisega, ei tohiks kellelegi üllatusena tulla. Kevadel ilmus Mario Kart 8 Deluxe, alles hiljuti kuulutati välja aga Pokken DX. Super Smash Bros. for Wii U võis ju müüa üle 5 miljoni koopia, ent võttes arvesse Wii U väikest kasutajaskonda, oli mäng kindlasti võimeline enamat korda saatma. Nintendol on võimalus korrata Mario Kart 8 Switchi versiooni edu ning teeb seda tõenäoliselt juba sel aastal, et leevendada toda pisemat sorti mängupõuda oma uuel konsoolil.

Batman: Arkham seeria saab järjekordse episoodi

Jah, need kolm (neli) paremat Batman: Arkham seeria mängu teinud Rocksteady lubas Nahkhiiremehega küll lõpparve teha, ent sedasama ei saa öelda tolle kehvema üllitise valmis vorpinud WB Games Montreali kohta. Raha ju ei haise ning Batman on jätkuvalt kuum kaup. Võttes arvesse minevikus eksisteerinud koostööd võib ennustada, et tõenäolisem koht uue seikluse väljakuulutamiseks on Sony pressikonverents.

State of Decay 2 ilmub konverentsipäeval

Viimastel aastatel on tavaks saanud, et vähemalt üks ürituse käigus välja kuulutatud mängudest jõuab koheselt ka interneti vahendusel inimesteni. Zombimäng State of Decay 2 kuulutati välja küll juba eelmisel aastal, ent peale seda on teose kohta üllatavalt vähe infot jagatud. Võttes arvesse, et tegu on pigem väiksema mänguga, on selle kohese avaldamise jaoks tee valla – see tekitaks väiksemat sorti kõmu, mis tuleks nii mängule kui ka Microsoftile kindlasti kasuks.

EA teeb lõpuks Dead Space’ile järje

Dead Space 3 ilmus 2013. aasta veebruarikuus, ent esimese kahe osa õudus oli suuremalt jaolt asendunud vähemhirmsa märuliga ja koostöövõimalusega. Paljud fännid loodavad, et Visceral Games tooks seeria oma juurte juurde tagasi ning miks mitte teha seda pigem varem kui hiljem? Stuudio on küll osaliselt ametis seni nimetu Star Warsi projektiga (mis samuti näitamisele võib tulla), ent see ei tähenda, et nad ei võiks ka kahe mänguga üllatada.

Sony elustab mõne vana frantsiisi

Sony on juba aastaid oma pressikonverentside puhul panustanud pigem mängudele, mida veel mitu aastat poelettidel näha ei saa. Mida aga näidata sel korral? Miks mitte kaevuda minevikku. Kompanii kasuks räägib fakt, et nende eksklusiivmängude nimistu on niivõrd pikk, et leidub nii mõnigi seeria, mis juba üsna pikalt uinakut teinud on ning mille ülesturgutamiseks tundub paras aeg olevat: Jak and Daxter, Twisted Metal, Sly Cooper, Socom, miks mitte ka PlayStation All-Stars Battle Royale? Teine variant on muidugi, et Sony üllatab meid sellega, et laseb eelmise aasta vana rasva peal liugu ning räägib asjadest, mis juba mullu teemaks olid… või siis tuuakse tagasi Ape Escape!

Microsoft kõrbeb

Microsoft on sel aastal suurema pinge all kui teised. Sony on suure edumaaga müügitabelite eesotsas, Nintendo uus mängumasin on aga jõudsalt alustanud. Olgugi, et Xboxil ei lähe halvasti… on palju inimesi, kes Microsofti konsoolil mõtet ei näe – taolise umbusu põhjuseks on kesine hulk eksklusiivmänge ning nende otsus need vähesedki paralleelselt ka arvutile välja anda, mis tekitab küsimuse, et miks Xbox konsoolina üldse vajalik on. Nende järgmine samm – Project Scorpio – võib olla samm helgema tuleviku suunas… aga see võib olla ka suur komistuskivi. Eksisteerib tõenäosus, et Microsoft ei suuda Scorpio ostmist piisavalt põhjendada ning et kompanii pole võimeline andma inimestele oodatavat uute ja huvitavate eksklusiivmängude (mis ei ole ei Halo, Gears of War ega Forza seeriasse kuuluvad) tulva, mis oleksid piisavaks tõukeks nende platvormi eelistada. Ennustan, et inimesed ei jaga Scorpio visiooni ning pettuvad pakutavas hinnas.

• • •

Kas ja kui täpsed antud ennustused on, selgub järgmiste päevade jooksul: