fbpx

Kohalik hentaisenpai on naasnud oma iga-aastase TOP [numbriga], et selgitada välja, millised olid parimad Tõusva Päikese Maalt pärinevad mängud.

PERSONA 5

Shin Megami Tensei seeria alaharu värskeima osa siia nimekirja sattumine ei peaks kellelegi üllatuseks olema. Oli ju Persona 5 just see mäng, mis mulle seltsi pakkus, kui ma üksi olin. Mängu välimus, lugu, helidisain ning tegelased on kindlasti sellised, et isegi need, kes harilikult Jaapani rollimängudest pika kaarega mööda vaatavad, saavad just selle teose kallal 100 tundi nokitseda. Peale nende faktide teeb Persona eriliseks just see, et see on tõeline videomäng, kus mängija saab välja elada kõik oma fantaasiad: käia tööl, saada koolis häid hindeid, rääkida oma sõpradega ning koguni leida endale tüdruksõber! Mida veel tahta?

ERIAUHIND: PARIM VANAINIMESTEVIHKAMIS-SIMULAATOR

NIER: AUTOMATA

Suured.

Anime.

Kannikad.

Ning lisaks sellele ka paganama hea muusika, helidisain, üks mõtlemapanevamaid lugusid videomängude ajaloos, segane arendaja ning lisapakk, kus bossideks on.. noh, bossid. Arendaja Platinum Games on teinud teosele ka paganama hea võitlussüsteemi, mis tõsiselt meenutab Metal Gear Risingut. Kuid ikkagi. ˢᵘᵘʳᵉᵈ ᵃⁿᶦᵐᵉ ᵏᵃⁿⁿᶦᵏᵃᵈ.

ERIAUHIND: PARIM ROBOTIPORNOSTSEEN

RESIDENT EVIL VII: BIOHAZARD

Mis ma oskan öelda. RE7 on kindlasti väga hea värskus seerias, kuna alates neljandast osast ei saanud ma mitte kui midagi aru, mis toimus. Üksikisikuvaade ning asjaolu, et ma päriselt saan vaenlaste vastu võidelda (ma vaatan sinu otsa, Outlast II), teevad Resident Evil VII-st ühe kobeda mängu. Eriti õudne ta kahjuks pole, ei kasutatud isegi jumpscare-taktikat, et mind võpatama panna. Äkki on asi selles, et ma tegin ta lihtsalt nii mitu korda läbi? Kes teab?

ERIAUHIND: PARIM AMEERIKA PEREELAMUS

VALKYRIA REVOLUTION

Vaatamata selle, et tegu on halvima Valkyria seeria mänguga… oli Valkyria Revolution ikkagi üks hea meelelahutus. Eriti meeldajääv osa oli legendaarse helilooja Yasunori Mitsuda poolt tehtud muusika, mis oli lihtsalt oivaline. Kuulake ise! Ootan pingsalt järgmisel aastal ilmuvat Valkyria Chronicles 4, kuna sellest tuleb midagi väga head. Ma tean seda.

ERIAUHIND: SUURIMAD ANIMETISSID SEL AASTAL

NIOH

(Korraliku sissejuhatava video või pildikese asemel panin ma siia hoopis mängu parima viisjupikese)

https://www.youtube.com/watch?v=Mz0FFhNnoio

Midagi-midagi-Dark Souls-midagi-midagi-Onimusha-midagi-midagi.

Tegelikkuses on Nioh olnud töös aastakümneid, kuna tegemist oli oma sünniajal multimeediaprojektiga, mis lihtsalt kadus ära. Kuid nüüd on see täies hiilguses tagasi! Mängitavus on super, tegevust jätkub kümneteks ning koguni sadadeks tundideks ning kõige suurem kirss tordil on fakt, et teoses olevad tegelased on kõik päriselt eksisteerinud figuurid, kaasa arvatud peategelane William Adams, kes on tuntud kui esimene valgenahaline samurai.

ERIAUHIND: PARIM DARK SOULSI MÄNG⁽ᵗᵉᵍᵉˡᶦᵏᵘˡᵗ ᵐᶦᵗᵗᵉ⁾.

Just need olid minu selle aasta parimad Jaapanist tulnud mängud.

Zeldat, Mariot ja Xenoblade’i ei leidu siin, sest ma pole neid piisavalt mänginud ning ei saa neid korralikult hinnata. Andesta mulle Nintendo, ühel päeval ma ostan endale Switchi ning lunastan end.