fbpx

Hokuto ga Gotoku (ehk siis tõlkes Like a North Star) on populaarse jaapani manga- ja animeseeria „Fist of the North Star“ põhjal tehtud mäng. Antud märul pole aga kõigest järjekordne litsentsi põhjal tehtud teos, vaid see on valmistatud Yakuza arendajate poolt. Hiljuti saabus Jaapani PSN-i tasuta demo ning see kindlasti väärib ka Sinu tähelepanu!

Hokuto ga Gotoku vastab olulisele küsimusele – milline oleks „Mad Max“, kui antud teose nimitegelane oleks veelgi suurem kapp ning suudaks oma vastaseid vaid mõne puudutusega põrmuks muuta? Just nimelt selline ongi loo peategelane Kenshiro, kes valdab surmavat Hokuto Shinken võitlusstiili, mis seisneb tugevalt ja pidevalt vastaste nõrgimate punktide tabamises. Demos on võimalik seda ka ise vastastehordide peal kasutada.

Teose keskne võitlussüsteem on vägagi sarnane Yakuza mängudele, kus peab vahelduvalt kasutama kiireid rünnakuid ja aeglasemaid tugevaid hoope. Suur muudatus siin on aga erivõtetes. Yakuzas täitub võideldes Heat–riba, mida saab kasutada, et teha erinevaid brutaalseid liigutusi. Hokuto ga Gotokus on aga võimalik igale vastasele lõpp peale teha, kasutades mõnda surmavat Hokuto Shinkeni võtet. Kui vaenlane on pool oma eludest kaotanud, peab mängija vajutama ring-nuppu, et vastast otse närvi torgata, ning seejärel vajutama sama nuppu uuesti, et teda erinevatel viisidel tuhastada.

Neid eriliigutusi on isegi demos juba väga palju, tehes peategelase üheks kõndivaks krematooriumiks. Seeria tuntuim võitlusvõte – Hyakuretsuken, mille sooritamiseks lööb Kenshiro korduvalt näpuotstega vastase nõrgimaid punkte enne õhku lendamist – on samuti demos esindatud ja selle liigutuse kasutamine on kirjeldamatult vinge. Samuti illustreerib see suurepäraselt mängu unikaalset lähenemist välksündmustele. Üldiselt on visuaalne külg väga hea, olles rohkem stiliseeritud kui Yakuza mängud. Lisaks, tänu sellele, et teos kasutab Yakuza 0 mootorit, jookseb ta sujuvalt 60 kaadrit sekundis.

Mängija saab demos valida kahe mängulaadi vahel. Esimene on väike sektsioon teose narratiivist, kus saab anda molli mitte kõigest tavalistele jüngritele, aga ka ühele bossile. Teine mängulaad on kõrvalmissioon, kus Kenshiro peab aitama ühe auto kokku panna, millega saab demo lõpuks ka ise rallidel sõita või kõrbes niisama tolmu üles keerutada. Pealekauba on võimalik avastada mängu keskset linna Edenit, kuid kahjuks on paljud asutused demoks suletud. Õnneks on tänavatel piisavalt tülinorijaid, et Kenshirot tegevuses hoida.

SEGA laseb juba mitmendat korda välja ühe üliägeda demo, milles võib mitu tundi ekselda. Just nagu nad tegid mõned kuud tagasi Yakuza Kiwami 2-ga, on nad teinud ka siin. Hokuto ga Gotoku saab arvatavasti olema üks aasta parimaid mänge ja ma pingsalt ootan lokaliseerimistöö kohta uudiseid. Soovitan kõigil märulihuvilistel prooviversioon ära proovida! Kuigi selle allalaadimiseks on vaja Jaapani PSN kontot, ei ole selle tegemine mingi suur ettevõtmine. Ärge laske mängusisesel Jaapani keelel end minema ehmatada! Nagu ma juba olen kord maininud – kannaga näkku löömine on vinge ükskõik mis keeles!

Ainus Jaapani fraas, mida tasub teada, on „omae wa mou shindeiru“, mis tähendab „sa oled juba surnud“. Kenshiro ütleb seda iga kord Hyakuretsukeni ajal, hetked enne seda, kui vastane aru saab, et ta on õhku lendamas. Pärast esimest paari korda hakkab iga mängija seda temaga kaasa ütlema.

Kes ütles, et videomängud ei õpeta meile midagi?