fbpx

Sony PlayStation 4 ilmus 2013. aasta novembris – sellest on möödas juba neli ja pool aastat. Tegemist ei ole kindlasti pika eaga, kuid hiljuti mainitud PS4 lõpusirge lähenemine võib tekitada teistsuguseid mõtteid. Sellega seoses jõudis meieni ka poolametlik tõestus (mitte nagu eelmise kuu kuulujutud), et järgmise põlvkonna konsool on kindlasti juba arenduses!

LLVM logo

Üks SCEE (Sony Computer Entertainment Europe) programmeerija laadis Githubi (programmeerijate infovahetuskeskkond) üles optimeeritud koodi LLVM (low-level virtual machine) müstilise „znver1“ mikroarhitektuuri jaoks. Znver1 on koodnimi, mis on ilmselgelt seotud AMD Zen mikroarhitektuuriga, millel eeldatavalt hakkavad põhinema järgmise põlvkonna konsoolid.

Mida see aga tavainimese jaoks tähendab? On fakt, et Sony palkas ametlikult inimese selle jaoks, et ta looks ja optimeeriks kompilaator-koodi spetsiifiliselt AMD uue Zen mikroarhitektuuri jaoks. Tegu on kindlasti konsoolide järgmise põlvkonnaga, kuna Zen on (võrreldes hetkel mängukonsoolides olevate Jaguar-protsessoritega) kordades efektiivsem mikroarhitektuur.

Pildil on kaheksa tuuma ja 16 lõimega Ryzen 7. AMD võib võtta sellest poole ning teha nelja tuuma ja kaheksa lõimega kiibi, mis sobiks suurepäraselt nii Sonyle kui ka Microsoftile.

Antud juhtum kindlustab fakti, et vähemalt PlayStation 5 hakkab põhinema Zen mikroarhitektuuril ning me kindlasti näeme paremat protsessoripõhist jõudlust Sony järgmise põlvkonna konsoolis… millal iganes see ilmuma peaks.

Sony president Shawn Layden kinnitas, et selle aasta E3 konverentsil uusi riistvaralisi väljakuulutamisi ei toimu. Äkki aastal 2019? Isiklikult tundub aasta 2020 PlayStationi äri hetkeolukorda arvestades palju loogilisem.

Klassikaline: „Elame-näeme!“

Allikas: Phoronix