fbpx

Tundub, et vanarahval oli õigus – kes teeb, see jõuab! Lisaks mängudele keskkoolidraamast, vampiiridest ja põgenikest leiab Dontnod aega töötada koos Bandai Namcoga ka paljulubava põnevusteose Twin Mirror kallal.

Twin Mirrori peategelane on härrasmees nimega Sam, kes peab äsja gamescomi raames avaldatud mänguvideos hotellitoas mälukaotusega ärgates panema kokku pildi eelmisest õhtust. Selleks kasutab Sam „Sherlock Holmesi“ lehekülgedelt pätsatud mälupaleed, ehk kontseptsiooni mõistusest kui füüsilisest ruumist, ja oma alter ego kujul avalduvat sarkastilist seesmist häält nimega Double.

Sami mälupalee suhestub teda reaalselt ümbritseva keskkonnaga muljetavaldavalt vahetult. Dishonoredi fännidele on kindlasti tegu tuttava lahendusega – tühjuses hõljuv pooleldi lagunenud koht, kus võtavad kuju vaid loo jaoks kõige olulisemad kontseptsioonid, mis Sami puhul sümboliseerivad tema tähtsamaid mälestusi. Mängijal on võimalik mälupalee ja reaalsuse vahel sujuvalt edasi-tagasi liikuda ning see dünaamilisus on mängitavuse seisukohalt oluline. Sami poolt pärismaailmas leitavad esemed kajastuvad ka tema mälupalees ja aitavad tal seeläbi toimunust võimalikult täpset ettekujutust luua.

Dontnodi võimekus luua lühikese aja jooksul väga erineva kontseptsiooniga ja kõrgekvaliteedilisi loopõhiseid mänge on muljetavaldav ning see teeb Twin Mirrorist minu ühe oodatuima mängu. Teos jõuab arvutile ning Xbox One’i ja PlayStation 4 konsoolidele 2019. aastal.

Allikas: VG24/7