fbpx

10. novembril toimuval MängudeÖÖl leiab kell 21:30 aset e-spordi olemust lahkav paneelarutelu, milles osalevad Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju, raadioajakirjanik Taavi Libe, e-sportlane Steven Jents ja MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allas.

Olenemata asjaolust, et e-sporist on viimastel aastatel kasvanud tõsiseltvõetav tööstus, ei olda seda sageli valmis asetama muude spordialadega võrdsele pulgale. Kuigi virtuaalsport nõuab mängijatelt võrreldes muude spordialadega samalaadset intensiivset pühendumust, siis ei ole Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach näidanud üles valmidust e-sporti olümpiamängude kavasse kaasata, tuues põhjuseks mängitavate teoste vägivaldsuse ja diskrimineeriva sisu.

10. novembril toome MängudeÖÖ loengusaalis kokku olümpiakomitee spordidirektori, spordiajakirjaniku, e-sportlase ja MängudeÖÖ peakorraldaja, et arutada, kuhu asetub virtuaalsport võrreldes klassikalise spordiga. Kas e-sporti hakatakse kunagi nägema sama loomuliku osana suurvõistlustest, nagu näiteks kümnevõistlus või odavise? Kas virtuaalsport võiks samuti saada riigipoolseid toetusi? Kuidas erineb e-sportlase kuvand tavalise sportlase omast ja kas kunagi tuleb päev, mil virtuaalsport jätab populaarsuselt selja taha klassikalise spordi?

Nendele küsimustele otsime vastused 10. novembril Solarise Apollo kinos kell 21: 30!

Lisaks e-spordile toimub MängudeÖÖl paneelarutelu ka virtuaalreaalsuse teemadel, kuid nii päeval kui ka õhtul toimub loengusaalis veel palju muud põnevat!