fbpx

Mulle ei meeldi Street Fighter V. Tegemist on mänguga, mis tappis mu huvi mitte kõigest e-spordi vastu, aga võttis ka pikemaks soovi kaklusmänge proovida. Capcom üritas üllitisega võimalikult paljudele meeltmööda olla, kaotades komplekssuse, tänu millele oli neljas osa niivõrd hea ning pidas vastu ligi 10 aastat.

Jättes kõrvale SFV pinnapealse mängitavuse, tegid arendajad tohutult apsakaid elementidega, mis teost ümbritsesid – ilmudes oli mäng sisuvaene, sellele pandi külge tasuta mängude rahateenimismudel ja servereid, mida on küll parendatud, on siiamaani halvad. Need on kõik asjad, mida juba teadsin ja ei sallinud ka rohkem kui 2 aastat tagasi. Kuidas on siis võimalik, et Capcom suutis mind panna mängu veelgi rohkem vihkama?

Capcom Pro Tour on juba Street Fighter IV ajastust saati kestnud turniiride seeria, kus mängijad saavad aasta vältel punkte koguda, et lõpuks võidelda parimatest parimatega Capcom Cup võistlusel. Tundub, et suurfirma jaoks aga ei piisa ühe maailma suurima kaklusmänguürituse korraldamisest ning nad on lisanud SFV mängu reklaamid. Sest noh… need, kes veel mängivad/on vastu pidanud Street Fighter V kohe KINDLASTI ei tea turniiriseeriast mõhkugi!

Arusaadavalt on see kõik kommuunis palju pahameelt tekitanud. Varasemalt oli Capcom oma turniire reklaaminud läbi erinevate areenide või laadimisekraani sõnumite, kuid need olid andestatavad. Mis aga ei ole, on armastatud tegelastele oma võistluse logo peale tembeldamine. Ryu, Akuma, Guile, Chun-Li – kõik ikoonilised karakterid, kelle välimus on äratuntav isegi paljudele, kes ei mängi videomänge, on nüüd muutunud lihtlabasteks reklaamtahvliteks.

Vaadates, kuidas Akuma seljal olev kanji on muudetud Capcom Pro Tour logoks, paneb samal ajal naerma ja nutma. Muidugi on võimalik reklaame menüüst välja lülitada, aga Capcom ei suutnud isegi seda valikut pakkuda ilma ahnuse hõnguta. Kui tahta mitte näha turniiriseeria ikooni iga tegelase peal, peab olema valmis saama vähem Fight Money ehk mängusisest raha, millega uusi karaktereid, areene ja kostüüme osta. Meeldetuletuseks: rahastusmudel on nagu tasuta mängus, nii et Fight Money teenimine võtab niigi kaua aega.

„Capcom, tule palun siia. Vaata Street Fighter V. Ta on surivoodil – ta oli alguses põdur ning on teie kurjade plaanide tõttu veelgi haledamaks muutunud. Lihtsalt vaata haiguslugu! On vist vist aeg teda elus hoidev aparaat seinast välja tõmmata nagu Marvel vs Capcom: Infinite’il, kas pole?“ Capcom kehitas selle peale õlgu, kleepis haigusloole Pro Tour kleepsu ja jooksis kihistades palatist välja.

Allikas: Eurogamer