fbpx

Ma mängin päris tihti MOBA žanrisse kuuluvaid teoseid, eriti Dota 2, League of Legends ja Smite. Olen proovinud ka muid mänge, nagu hiljuti Blizzardi poolt hüljatud Heroes of the Storm, kuid nendes kolmes on mul kõige rohkem tunde.

Näide minu Dota 2 mängutundide arvust

Arvestades ka kuidas ma pidevalt hüppan nende mängude vahel olenevalt tujust (või sõprade arvust, kes mingit nendest tollel hetkel mängivad), on mul päris palju tegelasi, keda ma olen proovinud. Dotast pärineb aga mu lemmikutest lemmikuim kangelane, Rubick.

Mis teeb Rubicku nii eriliseks? Ta välimus on päris lahe – kõik need ererohelised kostüümiosad, mille vahele jäävad must ja valge, annavad talle sellise maagilise ja imeliku välimuse. Ta seisak on ka kuidagi omapärane, kuna ta tõmbleb või niheleb pidevalt liikudes või seistes. Enamus ta võimeid on aga suhtkoht tavalised, arvestades ta suursugust „Grand Magus“ tiitlit – vaenlaste telekineetiline tõstmine ja kukutamine, põrkav energianool ja loitsude efektide tugevdamine…

Kõigele vaatamata on just tema ultimate piisavalt varieeruv, et mujal üksluisust välja kannatada. „Spell Steal“ teeb täpselt seda, mida nimi ütleb: varastab ühe loitsu. See laseb Rubickul laenata vaenlase poolt viimati kasutatud võimet ning seda tema või ta tiimi vastu visata. Tihtipeale peab mängija veel hoolikamalt vastastel silma peal hoidma, mõeldes, millist rünnakut on mingil hetkel varastada vaja ja millal kasutada. Kas võtta midagi, mis peatab teise tiimi rünnaku või hoopis midagi, mis annab su enda meeskonnale eelise? Olukordi ja variante on mitmeid.

Too strateegiline element ja erinevad lõbusad omapärasused, mis tulevad vaenlaste loitsude kasutamisest, teevad Rubickust ühe mu lemmik Dota 2 tegelase. Võib olla on ta isegi mu lemmik tegelane MOBA žanris.

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE