fbpx

Möödunud aasta lõpukuudel sattus Epic Gamesi hittmäng Fortnite Battle Royale kohtuasjade keerisesse. Tüliõunaks olid mitmed erinevad tantsud, mida teose kasutajad endale raha eest soetada saavad – nende väidetavad loojad leidsid aga, et on samuti väärt tasustatud saama.

Näitleja Alfonso Ribeiro, räpparid 2 Milly ja BlocBoyJB ning internetisensatsioonid Backpack Kid ja Orange Shirt Kid on kõik otsustanud, et nende loomingut on ebaausalt ära kasutatud. Ometigi pole hagejate marss just kõige edukam olnud. Veebruarikuus lükati tagasi Alfonso Ribeiro taotlus Carlton Dance liigutuste autoriõigustele, kuna ametivõimud kinnitasid seda, mida kõik varem juba aimasid: „Et tantsukoreograafiat ametlikult enda omandiks registreerida peab see olema kompleksne.“

Nüüd on kohtukäijate kodaratesse visatud järjekordne kaigas. Esmalt otsustas Ameerika Ülemkohus, et edukaks kohtuasjaks on hagejatel tarvilik enda tantsuliigutuste autoriõiguseid omada, seejärel võttis kõiki eelnimetatuid isikuid esindav advokaadifirma Pierce Bainbridge Beck Price & Hect hagid tagasi. Küll aga väitis firma esindaja, et tegemist on vaid formaalsusega ning klientide õiguste nimel võitlemine jätkub peale seda, kui hagid on uute standarditega kooskõlla viidud.

Allikas: PC Games N

TULESID AITAB PÕLEMAS HOIDA PUNKTID.EE