fbpx

Fortnite on ääretult populaarne mäng, mille mõju popkultuurile on praeguseni tunda. Osad inimesed nägid aga, kui pungil on Epic Gamesi rahakott ning tahtsid sellest osa saada. Just niimoodi võib kirjeldada erinevaid tantsude loojaid nagu 2 Milly, Backpack Kid ja Orange Shirt Kid, kelle jaoks nende tantsude kajastus 2018. suurimas mängus polnud piisav.

Nende lahing pole aga lihtne olnud ning see on omakorda algatanud diskussiooni tantsude autoriõiguste kohta. Kas on võimalik pidada tantsu enda omandiks? „The Fresh Prince of Bel-Airi“ Alfonso Ribeiro arvas küll nii, kuid sai just hiljuti kohtult eitava vastuse. Tema puusanõksutamist, Carltonit, peetakse liiga lihtsaks, et talle autoriõigused anda. See on miski, mis arutelude käigus on selgunud – et tantsukoreograafiat ametlikult enda omandiks registreerida peab see olema kompleksne.

Too läbikukkumine võib omakorda tähendada teiste kaebajate tagasitõmbumist. Samas on nad oma jälje juba jätnud – Forza Horizon eemaldas kõige toimuva keskel antud tantsud oma mängust. Kas need nüüd tagasi tulevad, ei ole veel kindel. Isiklikult olen õnnelik, et Ribeiro katse põrus. Nagu Epic Gamesi advokaat Dale Cendali kirjutas, on tegemist sõnavabaduse vastase kaebusega ning lihtsaid tantsuliigutusi ei saa autoriõigustega valitseda.

Seega 2 Milly, Backpack Kid, Orange Shirt Kid ja Alfonso Ribeiro… Äkki oleks aeg see tobe trall peatada? Nagu George Michael laulis oma hittloos „Careless Whisper“ – „Guilty feet have got no rhythm.“

Allikas: Eurogamer

Tulesid aitab põlemas hoida PUNKTID.EE